Pentru că bananele utilizate sunt verzi, faina crudă (raw) de banane are o ușoară aromă de banane care dispare în momentul în care este gătită.
O banană verde medie, proaspătă, conține circa 5 grame de amidon rezistent denumit RS2, care ajută la reglarea nivelului de glicemie, menținerea greutății corporale, reducerea nivelului de colesterol în sânge, are efecte asupra metabolismului. Așa cum numele său o sugerează, acest tip de amidon rezistă proceselor digestive din intestinul subțire, fiind eliminat prin intestinul gros. Așadar, acționează precum fibrele alimentare, oferind aceleași beneficii organismului precum fibrele solubile și insolubile din hrană.
Făina de banane verzi BIO RAW este neutră la gust, astfel încât o puteți folosi atât la preparate sărate cât și dulci. De asemenea este excelentă atunci când doriți să îngroșați supa, sosul sau chiar și o budincă.
Poate fi utilizată atât în prepararea termică cât și raw.
Ingredient minunat în diverse alimente destinate pentru bebeluși.
Produsele preparate cu făină de banane verzi promovează o digestie mai bună, îți susțin sănătatea inimii, conțin potasiu necesar organismului, sunt prietenoase cu diabeticii și chiar te ajută la slăbit, dacă îți dorești acest lucru. Conține destul zinc, vitamina E, magneziu și mangan cât să ajute organismul să funcționeze la cote optime.
BENEFICII:
- Bananele verzi nu conduc la creșterea anormală a nivelului de glicemie în sânge, crescând rezistența la insulină atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în rândul diabeticilor;
- Favorizează pierderea în greutate;
- Ajută la îmbunătățirea sănătății digestive;
- Menținerea sănătății vederii;
- Reglează nivelul colesterolului și al trigliceridelor, diminuând totodată riscul formării calculilor biliari și renali;
- Bananele verzi sunt o sursă importanta de fibre alimentare, cu rol în reglarea proceselor digestive, inducerea senzației de sațietate și reducerea riscului de instalare a diabetului și a bolilor cardiace.
INGREDIENTE:
100 % făină de banane verzi*
* ingredient certificat organic.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 1510 kJ / 355 kcal;
Grăsimi – 0,3 g;
din care acizi grași saturați – 0,1 g;
Carbohidrați – 81 g;
inclusiv zaharuri – 74 g;
Fibre – 1,2 g;
Proteine – 5,7 g;
Sare – 0,1 g.
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.