Despre nuca de cocos nu cred că mai sunt foarte multe necunoscute de elucidat, în schimb despre făina de cocos putem să afirmăm că este un aliat de bază al sănătăţii şi al siluetei tale. Iată care este motivul pentru care ar trebui să adopţi în alimentaţia ta făina de cocos!
Chiar dacă este un pic mai scumpă, gândeşte-te că sănătatea ta nu are preţ.
Are un indice glicemic scăzut
Dacă te afli printre persoanele care suferă de intoleranţă la gluten, boală celiacă în termeni medicali, poţi să consumi fără niciun fel de probleme făina de cocos. Chiar dacă poţi opta pentru făina de soia sau de orez aceastea nu sunt la fel de gustoase precum făina de cocos.
O porţie de carbohidraţi complecşi
Aceşti carbohidraţi oferiţi de făina de cocos se eliberează treptat în organism. Este de preferat ca în alimentaţia ta să introduci acest tip de carbohidraţi, deoarece vor menţine nivelul glucozei şi a grăsimilor din sânge la un nivel scăzut, ceea ce înseamnă că te vei bucura de o porţie de sănătate în plus. Bogată în fibre alimentare, oferă o senzaţie de saţietate pe o perioadă mai mare de timp şi este benefică pentru a îmbunătăţi sănătatea colonului. Făina de cocos conţine mai multe fibre decât unele fructe şi legume.
Conține proteine de calitate
Este necesar de precizat faptul că făina de cocos aduce un aport de proteine mult mai mare decât făina de grâu. În plus, atunci când gătești folosind acest tip de făină trebuie să fii atent mai ales datorită faptului că ea va absorbi destul de repede celelalte ingrediente și, față de rețetele clasice cu făină de grâu, este necasară o cantitate mai mare de apă.
Tocmai datorită acestei calități este necesar s-o păstrezi într-un recipient etanș depozitat într-un loc uscat și răcoros.
Susţine sănătatea colonului şi ajută împotriva constipaţiei
Datorită conţinutului ridicat de fibre alimentare din compoziţie (o singură linguriţă reprezintă echivalentul a 5 gr de fibre).
Asigură un aport de mangan
Această substanţă contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor, a glandei tiroide, respectiv a sistemului nervos, favorizând totodată o mai bună asimilare a vitaminei C şi altor nutrienţi;
Principala caracteristică a făinii de cocos este gradul ridicat de absorbţie, aşadar aceasta trebuie păstrată în recipiente cu capac etanş, a căror închidere perfectă ţine umezeală la distanţă.
Știai că făina de nucă de cocos…
…conţine acid lauric, o grăsime saturată sănătoasă care susține buna funcționare a sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului şi contribuie la menținerea frumuseţii pielii?
…asigură un nivel optim de mangan în corp, esențial pentru menţinerea sănătăţii oaselor, a glandei tiroide, a sistemului nervos și ajută la o mai bună asimilare a vitaminei C şi altor substanțe nutritive?
…poate fi folosită şi ca agent de îngroşare în supe şi alte reţete culinare?
Poate fi utilizată în prepararea unor deserturi dintre cele mai diverse: biscuiţi, fursecuri, brioşe, clătite, torturi, negrese, alte prăjituri etc. De asemenea, se adaugă şi în sosuri, băuturi de tip smoothie şi aluatul de pâine, fiind folosită şi ca agent de îngroşare în supe şi alte reţete culinare.
Gătitul cu făină de cocos este de cele mai multe ori o provocare pentru toţi cei care sunt obişnuiţi cu făina albă de grâu de pildă. Întrucât nu conţine gluten, aceasta nu este lipicioasă precum alte sortimente, iar datorită gradului ridicat de absorbţie de care vorbeam mai devreme, cantitatea de lichide (iar cel mai des de ouă) din reţete trebuie suplimentată.
Deşi gătitul cu acest aliment poate fi un pic mai pretenţios, merită din plin deoarece făina de cocos este nutritivă şi întotdeauna o alegere inspirată pentru sănătate.
Ce zici, accepţi provocarea noastră de a găti cu făină de cocos?
INGREDIENTE:
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoare energetică: 1907 kJ / 454 kcal;
Grăsime: 18 g;
din care acizi grași saturați: 17 g;
Carbohidrați: 57 g;
din care zaharuri: 19 g;
Proteine: 16 g;
Sare: 0,81 g.