Pe lângă proteine, acizi graşi esenţiali şi fibre alimentare, seminţele de in mai conţin o substanţă care le confirmă statutul de seminţe-minune: lignina. Aceasta este o categorie aparte de fitoestrogeni (echivalentul hormonilor la plante) – substanţe care acţionează foarte asemănător estrogenilor, hormonii sexuali feminini. Lignina are o capacitate antioxidantă importantă, fiind capabilă să neutralizeze o mare parte din radicalii liberi din organism. Deşi se găseşte în mai multe plante, seminţele de in se numără printre cele mai bune surse de lignină (0,3 grame de lignină la 100 de grame de seminţe). Lignina conferă seminţelor de in calitatea de arme antitumorale. Mai multe studii au arătat că lignina are proprietăţi antiangiogenice, adică opreşte formarea de noi vase de sânge la nivelul tumorilor canceroase existente. Dar calităţile anticancer ale seminţelor de in sunt date şi de acizii graşi Omega 3, care previn dezvoltarea celulelor canceroase, împiedicându-le să se ataşeze de celulele sănătoase ale corpului.
Semintele de in ajuta la scaderea colesterolului din sange si regleaza nivelul de zahar din sange – influenteaza actiunea colesterolului si impiedica absorbtia acestuia in organism.
BENEFICII:
- Lupta împotriva cancerului – studiile au arătat că semințele de in au un rol important în lupta împotriva cancerului;
- Asigură protecţia cardiovasculară, previne incidenţa osteoporozei şi atenuează simptomele menopauzei;
- Au efecte benefice şi asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii;
- Controlul greutății – prin consumul semințelor de in, sațietatea se instalează mai rapid și este menținută o durată mai lungă de timp;
- Îmbunătățirea sănătății digestive – fibrele din compoziția semințelor ameliorează constipația și reglează tranzitul intestinal;
- Echilibrează nivelul zahărului din sânge mai ales în cazul femeilor şi bărbaţilor supraponderali şi obezi cu aşa-numitul „prediabet“;
- Studiile recente arată că un consum frecvent de seminţe de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea gradului de colesterol în cazul persoanelor care suferă de hipercolesterolemie;
- Creșterea imunității – semințele de in conțin substanțe care reduc inflamația și permit sistemului imunitar să funcționeze mai bine.
INGREDIENTE:
Semințe de in* 100%
(*ingredient certificat organic)
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoare energetică: 2103 kJ / 510 kcal;
Grăsimi: 42 g, din care acizi grași saturați – 3,7 g;
Carbohidrați: 1,6 g, din care zaharuri – 1,6 g;
Fibre: 27;
Proteine: 18 g;
Sare – 0,08 g.
CONSUM:
Este recomandat 1-2 lingurite pe zi.
Atentie!
Consumul de semințe de in în exces este toxic. Nu sunt indicate celor care suferă de hemoragii ale tubului digestiv, nici femeilor însărcinate sau celor care alaptează.
CANTITATE: 400 g
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.
ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA
ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: KAZAKHSTAN
Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.