Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă ar fi bine să ştii că, administrată zilnic, spirulina este capabilă să îţi redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.
Spirulina prezentată are membrana celulară spartă. Spirulina care nu are membrana celulară spartă nu poate fi digerată.
BENEFICII:
- Cea mai concentrată sursă de vitamina B12, fiind mai bogată de 26 de ori ca o porție de carne de vită (necesarul pe zi de B12 este de 2-3 micrograme). În ciuda contraparerilor, aceasta este absorbită cu ușurință de către corpul uman.
- cea mai concentrată formă naturală de nutrienți
- este de 58 de ori mai bogată în fier decât o porție de spanac crud
- conține toți aminoacizii esențiali
- 65% proteină
- bogată în clorofilă
- bogată în beta-caroten
- conține fitochimicale
- conține un acid esențial gras (GLA) care ne face parul și pielea strălucitoare
- funcție anti-inflamatoare
- reglează tensiunea arterială
- crește imunitatea organismului
- protejează corpul împotriva invaziei de germeni
- crește flora microbiană, atât de benefică pentru a ne apară organismul
- simptomele anemiei, otrăvirii pot fi îndepărtate cu ea
- crește rezistența fizică și stimulează sistemul de apărare a organismului
- poate previne cancerul și infecțiile virale
- infecțiile bacteriale sau cu paraziți sunt mai usor de tratat dacă sunt administrate și suplimentate de spirulina în același timp
- ca și chlorella, curăța corpul de eventuale otraviri prin radiații
- un bun ajutor în îndepartarea stresului cât și a depresiei.
Cine poate consuma alge marine?
- Algele marine sunt ideale în special pentru cei care consumă o alimentație tradițională, bogată în preparate animale, datorită procentului mare de nutrienți pe care îl aduce în corp și pentru faptul că elimină o parte din metalele grele și multe chimicale prezente în corp.
- Algele marine pot fi consumate de către copii, începând de la 6 luni, doar sub formă de smoothies și amestecate în mâncărica lor.
- Algele marine pot fi consumate de copii mai mari, sub formă de tablete sau pudră.
- Algele marine pot fi luate de adulții, de persoanele convalescente în special (fiind recomandată cantitate mai mare) și de persoanele slăbite și lipsite de energie.
- Pot fi consumate fără nici o frică de femeile însărcinate și de cele care alăptează. Aduce în corp nutrienți prețioși care ajută la creșterea echilibrată a copilașului, în plus îl ferește de o parte de metalele grele găsite în corpul mamei și care crează malformații plus multe altele. Iar în alăptare, odată ajunsă în sânge va ajută la îmbunătățirea calității laptelui.
- Dacă se iau pentru energie, se va urmări o diferență însă trebuie verificată cauza oboselii și lipsei de energie, care ar putea fi o intoleranță la gluten, lactate sau ouă, ar putea fi un colon supra încarcat, ar putea fi un apogeu al unor carente nutriționale majore în corp etc.
Cură de slăbire cu spirulină
Dacă te întrebai ce beneficii are spirulina pentru slăbit, află că are multe! Dietele bazate pe alimente bogate în nutrienţi, ca spirulina, contribuie la pierderea în greutate, la arderea grăsimilor şi la înmagazinarea lor în cantităţi mai mici. Spirulina este o alternativă sănătoasă şi naturală prin care organismul îşi poate lua necesarul de nutrienţi zilnici şi va micşora astfel pofta de mâncare. Se ia înainte de fiecare masă cu aproximativ 30 de minute, cât să aibă timp să calmeze senzaţia de foame şi să te determine să consumi mai puţine alimente la masa propriu-zisă. Vei slăbi astfel sănătos, fără să te înfometezi. Desigur, aportul de spirulină nu înlocuieşte un stil de viaţă sănătos şi nici nevoia de mişcare.
Spirulina te poate ajuta şi să pui câteva kilograme dacă simţi nevoia, fiind eficientă dacă o iei după masă, pentru a creşte aportul de nutrienţi.
Cum se păstrează spirulina?
Spirulina să păstrează la temperatura camerei, într-un loc uscat şi ferit de lumină, căldură sau fum, în ambalajul original. Dacă ai deschis recipientul cu spirulină, este indicat să o consumi în maxim 3 luni de zile, pentru că treptat, nutrienţii îşi pierd din intensitate.
Consumul de spirulina pe timpul sarcinii
Spirulina este cea mai bogată sursă naturală de nutrienţi pentru femeile însărcinate, contribuie la menţinerea stării optime de sănătate şi previne deficitul de nutrienţi atât din timpul sarcinii cât şi după naştere. Este benefică şi pentru tratarea anemiei din timpul sarcinii, iar dacă proaspăta mămică ia spirulină după naştere şi în timpul alăptării, bebeluşul de va dezvolta normal, iar mămica se va recupera mult mai repede. Cel mai indicat este însă, să consulţi un medic specialist înainte de a începe o cură cu spirulină în timpul sarcinii sau imediat după, pentru a evita o detoxifiere agresivă sau alte efecte adverse.
Spirulina pentru copii
Copiii mai mici de 3 ani nu ar trebui să consume spirulină! Pentru cei mai mari de 3 ani este indicată o vizită la medicul specialist înainte de a începe orice fel de tratament pe bază de spirulină. Dacă medicul îşi dă acordul, atunci cel mic poate beneficia de o mulţime de vitamine, fier şi calciu ce contribuie la dezvoltarea armonioasă.
MOD DE ADMINISTRARE:
Se poate adăuga în smoothies, sucuri, apă plată, în bautură preferată, sau presărată în salate. Nu este recomandat să o amestecați cu lichide peste 40 de grade, deoarece iși pierde din proprietăți.
- Pentru adulţi se recomandă maxim 1,6 g/zi în 2-3 reprize (5g pe zi)
- Pentru copii sunt suficiente 0,6-1,2 g/zi
- Pentru sportivi doza este de maxim 10 g/ zi
- Pentru femeile însărcinate aproximativ 1 g/zi
- Pentru cei care au colesterolul mărit se recomandă 1-8 g/zi
- Pentru a ţine glicemia sub control doza este de 2 g/zi
- Pentru persoanele ce suferă de steatoză (ficat gras) sunt recomandate 4,5 g/zi
În tratamentele curative, se recomandă ca după 30 de zile să se facă o pauza de 10 zile sau reducerea consumului la un nivel de întreținere, adică 1.2 – 6 g de spirulină / zi. Medicul poate evalua aceasta pe bază de analize.
INGREDIENTE: alge Organic Spirulina platensis * (100%)
*ingredient certificat organic
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 1466 kJ / 347 kcal
grăsimi – 5,9 g; din care acizi grași saturați – 1,1 g;
Carbohidrați – 11 g; inclusiv zaharuri – 3,0 g;
Fibre – 5,1 g;
Proteină – 60 g;
Sare – 1,8 g;
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
A se păstra într-un loc uscat. Protejat de lumină și la temperaturi sub 25 ° C .
ALTE INFORMAȚII:
Spirulina Bio nu poate fi folosită ca înlocuitor pentru un regim alimentar variat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
CANTITATE: 200 g
ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA
ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: CHINA
Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.