In aceasta reteta de crema cruda, avocatul isi păstreaza bogăția nutrițională. Cunoscut în principal pentru conținutul său de grăsimi monoinsaturate, cunoscute sub numele de „grăsimi bune”, avocado este, de asemenea, un foarte bun antioxidant, anti-cancerigen, reparator și promovează absorbția beta-carotenelor. De asemenea, este foarte bogat în vitaminele B (1,2, 3, 6 și 9), C, E și K, în nutrienți precum fosfor, fier, magneziu, zinc sau mangan.
Cacao crudă este foarte intensă și necesită zahăr bun și grăsimi bune pentru a-și dezvălui toate aromele, atât amare, fructate cât și lemnoase. Se combina perfect cu siropul de curmale sau arțar pentru a adăuga un parfum caramelizat. In aceasta reteta, avocado este cel care aduce toată onctuozitatea în cacao. Pe de alta parte, lucuma isi aduce si ea beneficiile sale: ea este bogata în beta-carotene (avocado facilitează absorbția lor), vitamina C și fier, dar mai ales contribuie si ea la onctuozitatea cremei.
INGREDIENTE (pentru o portie generoasa):
- 1 avocado copt
- 3 linguri de sirop de curmale (sau adapteaza cantitatea dupa gust)
- 1 lingura de cacao cruda
- 1 linguriță de lucuma pudra
- un pic de vanilie bourbon pudra
Puneți-l în bolul blenderului, tăiat în bucăți.
Adăugați restul ingredientelor cu 2 linguri de apă.
Amestecați până când se obține o cremă onctuoasă și fluidă.
Adăugați puțină apă și, dacă este necesar, mai adaugati sirop.
Puneți crema două ore la frigider, înainte de degustare.