79.00 MDL

Quinoa albă BIO

Quinoa este o cereală considerată a fi unul dintre cele mai complete alimente ale naturii. Numită și “cereala-mamă”, quinoa era alimentul de bază al vechilor incași.

logo_eu_organic logo_vegan logo_lactosefree  logo_glutenfree logo_rawfood

În stoc

Boabele de quinoa sunt niște sfere mici, galbene, roșii sau negre și turtite, având un diametru de la aproximativ 1,5 până la 2 mm și conțin proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul și magneziul ajută la circulația optimă a sângelui, prevenind îngroșarea arterelor) zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre.
Zincul, magneziul, seleniul și vitamina E sunt benefice în prevenirea apariției bolilor de inimă și a diabetului, contribuind și la reglarea greutății corporale. Pe lângă aceste elemente quinoa conține și riboflavină, o vitamină ce face parte din grupul B, ce are proprietatea de a reduce apariția migrenelor.

BENEFICII:

  • Ajută la scăderea în greutate – întrucât conține cantități mari de fibre insolubile și de proteine, quinoa induce senzația de sațietate, pe care o și menține pentru o perioadă îndelungată, fiind extrem de benefică în timpul curelor de slăbire. Consumul de quinoa este asociat cu scăderea în greutate, precum și cu echilibrarea nivelului de colesterol din sange;
  • Menține inima sănătoasă – consumul de quinoa este recomandat și pentru o inimă sănătoasă, întrucât quinoa are proprietăți antiinflamatoare. Mai mult decât atât, quinoa conține 4 grame de grăsimi/ cana, dar nu conține deloc grăsimi trans. Întrucât conține acid alfa-linoleic, quinoa reduce riscul de deces provocat de infarct.
  • Previne cancerul – întrucât quinoa este o sursă bogată în antioxidanți, consumul acesteia reduce riscul de apariție a cancerului;
  • Conține o cantitate dublă de fibre, față de alte cereale – fibrele previn și tratează constipația, reduc colesterolul și tensiunea arterială. Quinoa conține cantități mari de fibre, ceea ce înseamnă că ajută în ameliorarea problemelor digestive, dar și la tratarea hemoroizilor, care sunt accentuați de constipație.
  • Bogată în fier – quinoa este bogată în conținutul de fier, așa că poate fi folosită pentru tratarea anemiei. Fierul are un rol important și în reglarea temperaturii corpului, dar și în buna funcționare a metabolismului.
  • Reduce riscul de diabet – datorită conținutului mare de mangan, quinoa menține echilibrat nivelul de zahăr din sânge, reducând riscul de diabet.

INGREDIENTE:

quinoa albă crudă* 100%

*ingredient certificat organic

MOD DE PREPARARE:

  • Quinoa are un înveliș pe bază de saponine, substanța care îi oferă un gust amar, care poate fi eliminat prin clătirea acesteia înainte de consum;
  • Quinoa poate fi folosită ca înlocuitor pentru orez în rețete;
  • Quinoa poate fi folosită atât în preparate calde, la cuptor, cât și în salate reci, în burgeri, pe post de mic dejun (terci), alături de fructe, sau chiar în deserturi;
  • La 1 masură de quinoa se adaugă 2 măsuri de apă și puțină sare, se fierbe timp de 25-30 de minute.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoare energetică:  1638 kJ / 388 kcal;

Grăsimi: 6,8 g, din care acizi grași saturați – 0 g;

Carbohidrați: 68 g, din care zaharuri – 0 g;

Fibre: 4,8 g;

Proteine: 12 g;

Sare – 0 g.

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

CANTITATE: 250 g

ȚARA PRODUCĂTOARE:  POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: BOLIVIA

Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.

Alege gramaj

250 g, 500 g

Shopping Cart
Scroll to Top