În amarant regăsim o bogăție de antioxidanți, minerale, fibre și fier, deci perfect pentru o dietă zilnică sănătoasă. Amarantul se prepară ușor, ca și orezul sau quinoa. Poate fi un înlocuitor grozav al orezului! Este recomandat în curele de slăbire căci este bogat în fibre și proteine și are puțini carbohidrați, dar și acei complecși.(Reţetă pentru 400g)
Ingrediente
½ cană amaranth fiert
2 linguri maioneză din soia
3 linguri ceapă roşie tocată mărunt
1 ½ linguriţă sare
3 linguri zeamă de lămâie
Se pune la hidratat peste noapte, 1 cană amaranth cu 3 căni apă şi 2 linguri suc de lămâie, apoi se pune la fiert cu apa în care a stat peste noapte.
Maioneza de soia
1/2 cană boabe soia se pun la hidratat minimum 4 ore, se amestecă în blender cu 1 cană de apă, se strecoară. Se fierbe și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se amestecă în blender cu aceeaşi cantitate de ulei de măsline (lapte de soia/ulei măsline 1:1). Rezultă o emulsie mai moale, iar la adăugarea sucului de la o lămâie, se întăreşte. Se adăugă sare după gust.
Pe final, se amestecă amaranthul fiert cu restul ingredientelor și se adaugă ceapa tocată!
Poftă bună!