De ce « Aurul incașilor »?

« Aurul incașilor » iată o poreclă care te lasă să visezi la un fruct surprinzător de necunoscut în Europa. Acest fruct e apreciat și cultivat încă din vremuri străvechi de popoarele din munții Anzi.

Prin urmare, a trebuit să așteptăm mai mult de jumătate de secol pentru ca proprietățile extraordinare ale acestui fruct să ajungă la urechile noastre, în special prin pulberea de lucuma, un adevărat „superfood” consumat din ce in ce mai mult în Occident. Este într-adevăr un aliment care furnizează minerale și nutrienți în cantități mari.

Acest superfood este foarte bogat în antioxidanți, zinc, fier, beta-caroten, fibre, potasiu, calciu, magneziu, fosfor și niacină (B3). După cum știți, B3 (care poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății) este o vitamină greu de găsit în afara cărnii, ceea ce face ca lucuma proaspătă să fie interesantă și pentru vegani.

Pe de altă parte, fosforul este un mineral esențial pentru dezvoltarea creierului și pentru menținerea unei bune sănătăți osoase, lucuma este o sursă bună cu mai mult de 186 mg la 100 gr de produs uscat. Acest superfood, este, așadar, bun pentru piele, viziune, memorie, sistem cardiovascular, imun și digestiv.

Prezența fierului împiedică anemia și, prin urmare, transportul slab al oxigenului în sânge ce poate duce la oboseala acută și slăbiciune generală. Fierul prezent în acest aliment e bine asimilat de organism, deoarece există și un conținut ridicat de vitamina C. 

Vitamina C va avea, de asemenea, o acțiune benefică asupra sistemului nostru imunitar 

In plus, pulberea de lucuma are un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face un aliment foarte bun pentru persoanele care doresc să slăbească.

Este bogată în beta-caroten, un puternic antioxidant care vă ajută să lupte împotriva radicalilor liberi.

Sursa de fibre alimentare, lucuma pulbere îmbunătățește digestia și are o acțiune benefică asupra reglării tranzitului

În Peru, lucuma este administrată chiar și bebelușilor ca prim aliment solid. Într-adevăr, textura și gustul ei dulce îl fac un aliment apreciat de către tineri, iar impactul său scăzut asupra sistemului gastric facilitează digestia.

Simbol al fertilității 

Lucuma este un simbol al fertilității și al puterii creatoare în tradiția peruviană. Lucru interesant, copacii au o producție anuală abundentă, iar fructele se coc la sfârșitul celor 9 luni. În plus, forma fructului de lucuma amintește de forma sânilor feminini, o asemănare care, cu siguranță, nu scăpase acestor popoare străvechi care sunt buni observatori ai naturii.

Interesant pentru raw vegani 

Fructele au gust dulce, similar cu siropul de caramel sau arțar și au o textură cremoasă. Lucuma din America de Sud este folosită ca și condiment pentru a da aromă preparatelor.

Pudra de Lucuma este galbenă și fină, cu arome de nucă-caramel. Îl puteți folosi pentru a prepara înghețate, shake de proteine, smoothie-uri sau deserturi.

Rețineți că acest superaliment se combină foarte bine cu cacao, nuca de cocos și vanilia. Un avantaj major: lucuma poate fi folosită ca înlocuitor de zahăr în rețete, iar iubitorii bucătăriei raw-vegan apreciază, de asemenea, nota cremoasă pe care lucuma o aduce în bucate.

Puteți folosi, de asemenea, pulbere de lucuma pentru îngroșarea deserturilor sau a înghețatei. De exemplu, adăugat intr-un smoothie, ea va îngroșa textura și în același timp va îndulci amestecul.

În cele din urmă, pulberea de lucuma poate fi de asemenea folosită ca înlocuitoror de ouă (20 gr pulbere de lucuma înlocuiesc 1 ou).

Interesant pentru sportivi 

Lucuma ajută la creșterea forței musculare. Dacă sunteți sportiv sau căutați doar o modalitate de a vă intensifica antrenamentul, ar trebui să încercați să adăugați o  pulbere de lucuma în shake-uri. 

Lucuma vă va ajuta să vă faceți mușchii mai puternici și va contribui la reconstruirea lor după un antrenament îndelungat. Astfel, atunci când te întorci la sală, vei fi pregătit să continui progresul.

Cauți o rețetă cu Lucuma? Incearcă această înghețată RAW.

Comandă aici Pudră de LUCUMA, cu livrare pe teritoriul Republicii Moldova.

LUCUMA PULBERE BIO 200g – BioPlanet

LUCUMA PULBERE BIO 200g – BioPlanet

Lasa un comentariu

Română Română Русский Русский
Scroll to Top