-13%

105.00 MDL

Amaranth raw fără gluten! (амарант) BIO

Cunoscut de peste 3000 de ani, amarantul era considerat de azteci aliment sacru, constituind baza alimentației și sursă de putere.
Considerat de nutriționiști superaliment, amarantul este bogat în proteine, fibre, antioxidanți, fosfor, mangan, calciu, minerale și fier, putând înlocui cu succes orezul în alimentație.

logo_eu_organic logo_vegan logo_lactosefree   logo_glutenfree  logo_rawfood

În stoc

BENEFICII:

  • Amarantul ajută sistemul osos. Conținutul de lizină (mult mai crescut decat în cazul altor cereale) ajută la metabolizarea acizilor grași în energie și absorbția calciului (poate reduce riscul de osteoporoză), iar fosforul, manganul și calciul din el ajută în creșterea și refacerea oaselor. Este și singura cereală care conține Vitamina C, care asigură sănătatea ligamentelor și luptă cu inflamația în boli ca guta și artrita;

  • Amarantul mai este bogat în zinc, magneziu, calciu, vitamine din complexul B, carotenoide și vitamina A, dar și glucide complexe de bună calitate, cu absorbție lentă, care nu cresc glicemia și sunt utile în diabet;

  • Amarantul calmează de asemenea durerile de burtă și de stomac și stimulează peristaltismul prin fibrele conținute. De aceea amarantul poate fi utilizat și prentru reglarea tranzitului intestinal sau combaterea constipației;
  • Fiind foarte bogat în fier, dar și acid folic, amarantul devine un aliment util în combaterea anemiilor feriprive chiar și la copii. Poate fi consumat de femeile gravide, fiind deci bogat în acid folic, de bebeluși, de copii, dar și de către adulți;
  • Amaranthul este valoros în tratarea problemelor sistemului respirator. Consumul de amaranth este un remediu pentru bronșita cronică, astm, tuberculoză;
  • Consumul regulat de amaranth în timpul sarcinii și a lactației este foarte benefic. Ajută la creșterea normală a copilului, pentru prevenirea pierderii de calciu și fier din corp, relaxarea ligamentelor uterine și facilitarea nașterii ușoare fără multă durere. Consumul de amaranth după naștere va preveni complicațiile postnatale și va crește fluxul de lapte mamar;
  • Oferă multiple minerale și vitamine naturale precum vitaminele A, C, D și K;
  • Este o proteină completă, precum quinoa și conține toate cele 8 tipuri de aminoacizi;
  • Este o sursă bună de acizi grași polinesaturați și conține vitamina E în cantități similare uleiului de masline;
  • Amarantul este usor de digerat. Amarantul nu are gluten, fapt ce îl face ușor de digerat și de persoanele cu boala celiacă sau intoleranță la gluten, ori de persoanele care tocmai au postit perioade îndelungate.

CONSUM:

  • Poate fi fiert, precum orezul sau quinoa, preparat în terciuri, sau se poate folosi ca bază ”în varianta faină de amarant” pentru deserturi.
  • Poate fi consumat simplu sau alături de legume sau fructe.
  • Se poate prăji și transforma în floricele (asemănătoare popcorn-ului).

INGREDIENTE:

Semințe de amaranth* 100%

*ingredient certificat organic.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 1692 kJ / 401 kcal;
Grăsimi – 6,5 g; din care acizi grași saturați –1,5 g;
Carbohidrați – 66 g; inclusiv zaharuri – 1,7 g;
Proteine ​​- 15 g;
Sare – 0 g.

CANTITATE: 500g

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: INDIA

Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.

REȚETĂ:  Chiftele de Amaranth cu Legume

Amaranthul este o pseudocereală versatilă și sănătoasă, iar această rețetă simplă de chiftele de amaranth cu legume este o modalitate excelentă de a-l integra în dieta ta. Aceste chiftele sunt gustoase, hrănitoare și pot fi servite ca aperitiv sau în combinație cu o salată.

Ingrediente:

  • 1 cană de amaranth (fiert și scurs)
  • 1 ceapă mică (tocată fin)
  • 2 căței de usturoi (pisați)
  • 1 morcov (dat pe răzătoare)
  • 1 dovlecel mic (dat pe răzătoare)
  • 1 ardei roșu (tocat mărunt)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de făină de amaranth (sau făină de grâu dacă preferi)
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit
blog_amarant_chiftelute
blog_amarant_chiftelute

Instrucțiuni:

  1. Preparare legume: Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa, usturoiul, morcovul, dovlecelul și ardeiul roșu până devin moi.
  2. Amestec cu amaranth: Într-un bol, amestecă amaranthul fiert și scurs cu legumele călite. Adaugă făina de orez și condimentează cu sare și piper.
  3. Formare chiftele: Modelează amestecul în chiftele de dimensiunea dorită.
  4. Prăjește chiftelele: Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește chiftelele pe ambele părți până devin aurii.
  5. Servește: Servește chiftelele calde, alături de o salată proaspătă sau un sos de iaurt cu verdeață.

    VEZI AICI ȘI REȚETA NOASTRĂ CU LINTE ROȘIE. CHIFTELE LA CUPTOR.

Aceste chiftele de amaranth sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru a diversifica meniul tău. Poftă bună!

 

Shopping Cart
Scroll to Top