Spre deosebire de alte soiuri de băuturi de ceai, ceaiul de hrișcă nu se face deloc din frunze uscate de arbore de ceai. Pentru el, boabele unei plante neobișnuite – hrișca tătară – sunt cultivate și recoltate. În ciuda numelui grăitor, nu crește în Tatarstan, ci în sud-vestul, nordul Chinei și Taiwan.
Pentru ceaiul de hrișcă în granule, se iau semințe tinere, trecând de vârful de maturare, când concentrația de nutrienți din ele este maximă. Pentru a face acest lucru, hrișca este cultivată numai în anumite locuri și colectată strict la un moment dat.
Coreenii o numesc hrana zeilor, iar japonezii o numesc panaceu. În medicina chineză, hrișca tătară este folosită de câteva mii de ani și astăzi rămâne unul dintre produsele centrale care economisesc de la sute de afecțiuni. Primele mențiuni despre ea în Ayurveda datează din secolul al III-lea î.Hr. e. Și în Europa a fost folosit de doar trei sute de ani, dar cu siguranță a devenit dependent. Odată ce a fost colectat cu atenție, ambalat în pungi, care își meritau greutatea în aur.
Dar astăzi, oricui îi pasă de sănătatea sa și este sătul de tot felul de „substanțe sintetice” (de la conservanți la coloranți și amelioratori de aromă) își poate permite să atingă magia care este învăluită în hrișca tătară.
Consumul regulat de ceai de hrișcă va ajuta la restabilirea imunității. De asemenea, infuzie miraculoasă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.
Dragostea și aprecierea față de ceaiul de hrișcă se explică prin faptul că această băutură este pur și simplu un depozit de proprietăți utile care se dezvăluie odată cu consumul obișnuit al băuturii.
Ceaiul de hrișcă poate fi utilizat și la prepararea mâncărurilor sănătoase, cum ar fi prăjiturele sau deserturile, cărora le va oferi un gust individual, un buchet întreg de microelemente din hrișca tătară.
BENEFICII:
- Consolidează capacitatea de apărare a organismului, sistemul imunitar va putea rezista în mod independent bolilor virale și infecțioase;
- Consumarea băuturii în mod regulat reduce semnificativ riscul de cancer, care este deosebit de important pentru persoanele cu predispoziție genetică de a dezvolta cancer;
-
Îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv. Ceaiul de hrișcă este recomandat să fie utilizat în mod regulat de persoanele cu gastrită acută și cronică;
-
Are un efect pozitiv asupra mușchiului cardiac și asupra sistemului vascular;
-
Normalizează concentrația de glucoză din sânge;
-
Reduce cantitatea de colesterol rău (LDL);
-
Stopează procesele inflamatorii în organism, indiferent de localizare;
-
Prezența substanțelor antisclerotice în compoziție ajută la întărirea vaselor sangvine mari și mici, contribuie la o mai bună coagulare a sângelui;
-
Băutura are un efect calmant asupra sistemului nervos central, crescând rezistența organismului la stres și șoc emoțional. Persoanele care folosesc ceaiul de hrișcă zilnic, sunt stabili emoțional, nu sunt predispuși la stări depresive și nu au probleme cu somnul;
-
Purificarea vaselor de sânge de substanțe toxice și toxine, plăcile de colesterol se dizolvă. Din această cauză, lumenul în vase este restabilit, tensiunea arterială se normalizează, se înlătură suprasolicitarea excesivă a inimii;
-
Îmbunătățirea proceselor metabolice, accelerarea metabolismului – unul dintre factorii principali care contribuie la cea mai rapidă pierdere în greutate;
-
Se restabilește circulația sângelui în creier, ceea ce îmbunătățește activitatea creierului și abilitățile mentale. Sunt prevenite accidentele vasculare cerebrale;
-
Curățarea organismului de substanțe toxice și toxine;
-
Îndepărtarea excesului de lichid din corp, datorită cărui fapt sunt eliminate rapid umflăturile;
- Băutura pe bază de hrișcă tătară are un efect pozitiv nu doar asupra stării de sănătate și a funcționării întregului organism, ci și asupra frumuseții. Datorită faptului că ceaiul ajută la curățarea întregului corp de substanțe toxice și alte substanțe nocive, utilizarea sa zilnică poate prelungi tinerețea și frumusețea pielii, face părul mătăsos și strălucitor și unghiile puternice;
- Certificat organic 100%, fara zahăr, fără gluten, fără adaosuri, VEGAN.
Stiați că.. Ceaiul din semințe de hrișcă neagră este un afrodiziac excelent, băutura crește libidoul și are un efect pozitiv asupra potenței masculine. Datorită prezenței magneziului și zincului în hrișcă, băutura este capabilă să îmbunătățească semnificativ calitatea ejaculării masculine.
Compoziția ceaiului din semințe de hrișcă neagră tătară:
-
Macro și microelemente: Cu, Fe, K, Ca, Mg, Zn, Na. Ceaiul din semințe de hrișca este îmbogățit cu substanțe foarte rare în compoziție – seleniu, crom, vanadiu;
-
Vitaminele А, В, Е, РР;
-
Flavonoide care protejează celulele normale de atipie;
-
Rutin – o substanță ce are un efect de întărire a sistemului vascular, ajută la întinerirea pielii și la prelungirea frumuseții, și a prospețimii sale;
-
Fibre – după consumarea unei porții de ceai, există o senzație de sațietate prelungită, de aceea această băutură te ajută să-ți controlezi poftele alimentare;
-
Proteine – „materialul de construcție” pentru fibrele musculare.
Ceaiul de hrișcă conține un număr mare de antioxidanți care curăță organismul, ceea ce înseamnă că toate sistemele de susținere a vieții vor funcționa normal, iar starea generală de sănătate se va îmbunătăți semnificativ.
SE RECOMANDĂ CEAIUL DE HRIȘCĂ ÎN TIMPUL SARCINII ȘI ALĂPTĂRII!
În timpul sarcinii, nu doar că se permite, dar este recomandat să folosiți infuzie din ceai de hrișcă neagră tătară. Băutura va ajuta la eliminarea semnelor de toxicoză și va satura corpul cu vitamine, macro și microelemente, care vor fi utile nu numai pentru mame, ci și pentru făt, pentru dezvoltarea fizică și psihică adecvată.
INGREDIENTE:
Semințe din miez hrișcă neagră tatară raw.
MODUL DE PREPARARE:
Se recomandă prepararea ceaiului de hrișcă într-o anumită secvență:
1. Alegeți un vas de sticlă sau ceramică 200-250 ml și turnați o linguriță de granule în el.
2. Se prepară fasolea cu un pahar cu apă fierbinte la o temperatură de 90 – 100 ° C.
3. Infuzați ceaiul timp de cel puțin 5 minute, acoperind vasele cu un capac.
4. Filtrează băutura și bucură-te de gustul plăcut.
Aceleași granule pot fi preparate de până la trei ori, crescând de fiecare dată durata procedurii. În timpul zilei, această băutură poate fi consumată de până la trei ori. Este mai bine să nu pregătiți volume mari de ceai, ci să faceți o băutură nouă înainte de fiecare băut de ceai.
Granulele preparate pot fi consumate mestecându-le bine – conțin oligoelemente utile. Ceaiul de hrișcă este considerat o alternativă bună la soiurile negre și verzi. Previne dezvoltarea multor boli și facilitează evoluția celor existente.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 1556 kJ / 367 kcal;
Grăsimi – 3,0 g;
Glucide – 72,0;
Proteine – 13 g.
CANTITATE: 100g (60 infuzări).
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat. – 0 °C până la 25 °C. Umiditatea maximă 75%.