195.00 MDL

Ciocolată pastă premium

Pastă Premium Ciocolată  cu gust intens de cacao și bucățele de alune de pădure este bogată în fibre, fără grăsimi trans. Are un gust dulce bine echilibrat, pe care îl preferi!

logo_lactosefree  logo_vegan

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Pastă Premium Ciocolată  cu gust intens de cacao și bucățele de alune de pădure este bogată în fibre, fără grăsimi trans. Are un gust dulce bine echilibrat, pe care îl preferi!

Ingredientul de bază al acestei Paste Premium sunt alunele de pădure care datorită aromei delicate și a gustului extraordinar de delicios pe care îl au, precum și a nutrienților valoroși pe care îi conțin – sunt vânate cu un deosebit interes, mai ales de către copii. Însă nici adulții nu se dau într-o parte de la porție de alune!

Beneficii ale consumului de alune de pădure

1. Stimulează și îmbunătățește digestia

Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Fibrele joacă un rol important în:

  • reglarea nivelului glicemiei;
  • controlul greutății;
  • promovarea sănătății sistemului cardiovascular;
  • protejarea pielii;
  • prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și la rinichi;
  • atenuarea sindromului colonului iritabil;
  • reducrea riscului de formare a hemoroizilor;
  • reducrea riscului de a suferi infarct;
  • hrănirea florei bacteriene ”prietenoase”.

Beneficiile aduse de consumul de fibre stau tocmai în faptul că acestea nu pot fi digerate de către organism. Fibrele solubile, așa cum sunt găsite în alunele de pădure, precum și alte feluri de nuci, se transformă în tractul digestiv într-o substanță cu textură gelatinoasă, ceea ce are ca efect reducerea digestiei.

2. Oferă protecție pentru sistemul cardiovascular

Alunele de pădure sunt o sursă bogată în acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic, și în acizi grași esențiali (acidul linoleic) care ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL).

Studiile efectuate au sugerat că o dietă mediteraneană bogată în acizi grași mononesaturați ajută la prevenirea bolilor la arterele coronare și a accidentelor vasculare cerebrale, fapt datorat profilului benefic al lipidelor pe care îl produce în interiorul sângelului.

În plus, alunele de pădure – datorită conținutului lor bogat în folat – contribuie la scăderea nivelului homocisteinei, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

3. Contribuie la asigurarea necesarului de proteine

O porție de doar 28 grame de alune de pădure conține 4 g de proteine, ceea ce corespunde unui procent de 8% din doza zilnică recomandată (DZR) – aspect foarte important mai ales pentru persoanele înclinate spre o dietă vegetariană. Ca bază de comparație – un ou obișnuit furnizează 5, 5 g de proteine.

4. Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă

Efectul de protejare a pielii este datorat prezenței din belșug a vitaminei E (doar 28 g de alune de pădure furnizează 21% din doza zilinică recomandată de vitamina E), precum și a unei concentrații ridicate de alți antioxidanți care protejează pielea de efectele adverse ale îmbătrânirii.

Vitamina E ajută la menținerea aspectului tânăr prin întârzierea îmbătrânirii celulare cauzate de oxidare.

5. Te ajută să slăbești sau să-ți ții sub control greutatea corporală

Dacă dorești să scapi de kilogramele de pe tine sau dacă vrei să-ți menții greutatea corporală sub control, atunci consumul de nuci, în general, și a alunelor de pădure, în particular, este o idee cât se poate de bună!

Alunele de pădure sunt benefice în menținerea sub control a greutății corporale – fapt datorat prezenței din belșug atât a unor proteine și grăsimi sănătoase, cât și a unor fibre alimentare care determină un grad ridicat de sațietate, ajutându-te să te simți sătul și plin de energie o perioadă mai lungă de timp. Astfel se reduce nevoia de a mânca între mese.

6. Este de folos celor care suferă de intoleranța la gluten

Alunele de pădure, la fel ca și migdalele, nu conțin gluten, ceea ce este foarte important pentru persoanele care – de voie, de nevoie – sunt silite să adopte o dietă liberă de gluten, cum ar fi cazul celor care suferă de boala celiacă.

7. Contribuie la întărirea sistemului imunitar

Alunele de pădure conțin multe vitamine și minerale care acționează în rol de antioxidanți puternici. Antioxidanții au o funcție foarte importantă – aș spune chiar absolut esențială! – în potolirea ”foamei de lup” a radicalilor liberi, substanțe care sunt considerate a fi responsabile pentru îmbătrânirea prematură și agravarea riscurilor de îmbolnăvire de diverse boli, ajutând astfel la prevenirea unor boli grave precum cancerul sau bolile de inimă.

Un alt ingredient de bază, care oferă gustul de ciocolată este pudra de cacao. 

Pudra de cacao este extrasă prin procedee mecanice, la rece ceea ce îi conferă o aromă puternică și un gust aparte, este crudă, neprocesată termic și neprăjită. Pulberea de cacao are un conținut foarte redus de cafeină.

Boabele de cacao sunt o sursă bogată de multe substanțe nutritive, cantități mari de antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liberi, magneziu care protejează inima, îmbunătățind fluxul sanguin și oxigenarea, relaxează mușchii, crește flexibilitatea și ajută la construirea unui sitem osos puternic.

Pulberea de cacao este foarte bogată în nutrienți benefici pentru organismul uman și o sursă importantă de antioxidanți (polifenoli, catecine, epicatecine), minerale, vitamine, triptofan și serotonină triptaminica (substante care îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grasi Omega 6. Sursă de calciu, fier,magneziu, zinc, cupru, mangan și potasiu, inclusiv vitaminele B1, B2, B3, C, E, și acid pantotenic.

BENEFICII:

  • Conține de 4 ori cantitatea de antioxidanți prezentă în fructele goji;
  • Conține flavonoide care acționează favorabil asupra inimii și îmbunătățesc memoria pe termen scurt și circulația sanguină, este o substanță care împiedică răspândirea celulelor canceroase în organism;
  • Îmbunătățește starea de spirit prin stimularea producției de dopamină;
  • Conținutul mic de teobromină și cafeină are un efect de stimulare și de regenerare fizică și mentală;
  • Ajută la menținerea nivelului de colesterol sănătos;
  • Ajută la menținerea tensiunii arteriale normale;
  • Este recomandată pentru pierderea în greutate, deoarece reduce senzația de foame, dar conțin mai puține grăsimi decât alunele.

Zahăr de cocos.

Zahărul din flori de cocos este preparat din seva florilor de cocotier – Cocos Nucifera, care crește în India, America de Sud și în zonele tropicale din Pacific.

Beneficii

Zahărul din flori de cocos este bogat în oligominerale, 12 vitamine din complexul de vitamine B esențiale, aminoacizi.

Zahărul de cocos este bogat în tiamină, riboflavină, acid folic. Mai conține minerale precum fosforul, potasiul, azotul, magneziul, manganul, cuprul. În cantități mici mai putem găsi zinc, fier, calciu, bor, sulf, sodiu și clor.

Zahăr din cocos – conține inulina, o fibră ce are un indice glicemic scăzut – 35, dublu mai puțin față de zahărul clasic. Este bogat și în antioxidanți. Conține fructoză 45%.

Proprietăți

Zahărul de cocos sau zahărul din flori de cocos poate fi consumat de diabetici, pentru că are un indice glicemic scăzut.

Acest zahăr de cocos fiind bogat în antioxidanți este eficient în infecții, poluare, persoanelor de orice vârstă pentru sănătatea celulară.

Vitaminele din complexul B au un rol important în funcționarea organismului, elimină toxinele, au grijă de sistemul muscular, de cel osos.

Vitamina B8 este eficientă în combaterea anxietății și depresiei.

Potasiul din zahărul din flori de cocos ajută în hipertensiune, scade nivelul de zahăr din sânge, zincul are efect asupra fertilității, sistemului imunitar.

Fosforul ajută sănătății oaselor și funcționării rinichilor, cuprul ajută la producerea melatoniei.

Este bogat în aminoacizi, 16 la număr, fiind un zahăr neprocesat.

Ajută la buna funcționare a creierului, tratează depresiile, menține echilibrul proteic și a sistemului nervos.

Toți aminoacizii sunt importanți pentru funcționarea metabolismului, producerea de hormoni și enzime, pentru creșterea și repararea celulelor.

Se absoarbe lent în organism și de aceea nu suprasolicită pancreasul.

Zahărul din cocos – alternativa sănătoasă în bucătărie!

Acest zahăr din cocos poate fi folosit cu succes în prepararea deserturilor, în ceaiuri, cafea, lapte, etc.

Zahărul din flori de cocos are un gust plăcut de caramel.

Ca să ai o dietă sănătoasă, încearcă să reduci pe cât posibil zahărul alb!

INGREDIENTE:

alune de pădure, cacao, unt de caco, zahăr de cocos organic, miere.

ALERGENI! Poate conține urme de migdale, arahide, caju. 

 

Sugestii de consum:

  • în shake de proteine;
  • ingredient în prăjituri;
  • la micul dejun;
  • în terci;
  • pe croissant;
  • cu cașcaval.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 664,3 kcal;
Grăsimi – 55,4 g;
Carbohidrați – 11,8 g;
fructoză – 18,6 g;
Proteine – 25,8 g;

TERMEN DE VALABILITATE:

6 luni de la data de fabricare la temperatura de la 0°C la 19°C. După deschidere termenul constituie 2 luni. A se păstra la temperatura de la 5 °C  până la 25°C și ferite de razele soarelui.
Amestecați consistența înainte de consum! Produsul este bogat în grăsimi saturate.

 

CANTITATE: 230 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: REPUBLICA MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top