Nuca de cocos este bogată în acizi graşi, care în organism sunt transformați în energie. Nu se transformă în ţesut adipos. Nucile de cocos sunt bogate în magneziu, potasiu, fosfor, fibre şi acid folic.
Unele studii arată că laptele de cocos are proprietatea de a ține sub control diabetul, prin reglarea nivelului de zahăr din sânge, și la prevenirea ulcerului.
PROPRIETĂȚI:
- Conține vitamine, în special vitamine din complexul B, acestea având rol de a combate anemia, de a stimula măduva osoasă hematogenă să producă celule ale sângelui, ajută la refacerea structurilor nervoase și la sporirea longevității neuronilor, au rol în menținerea sănătății sistemului nervos.
- Nuca de cocos conține în proporție de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi “bune”, esențiale pentru absorbția calciului în oase.
- Nuca de cocos este foarte bogată în magneziu, fier și fosfor, calciu și antioxidanți prețioși.
CONSUM:
Se poate adauga în diferite preparate culinare:
- la prepararea sosurilor, supelor;
- la prepararea cocktail-urilor şi deserturilor;
- la prepararea îngheţatei sau a topping-ului de prăjituri;
- recomandat pentru deserturi pe bază de orez și cereale;
- adăugat la preparatele ce conţin curry;
INGREDIENTE:
Extract din nucă de cocos (80%) *, apă.
*ingredient certificat organic.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:
Valoare energetică – 899 kJ / 218 kcal;
Grăsimi – 22,0 g;
din care acizi grași saturați – 20,0 g;
Carbohidrați – 3,0 g;
din care zaharuri – 0,6 g;
Proteine – 2 g;
Sare: 0,016 g.
CANTITATE: 400 ml
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
A se agita înainte de deschidere.
După deschidere, vă recomandăm, să o păstrați la frigider și să o consumați în cel mult 3 sau 4 zile.
Dacă crema de cocos are o consistență solidă, încălziți-l timp de 5-10 minute la bain-marie și amestecați ușor. Calitatea nu va fi influențată.