150.00 MDL

Eritritol (erytritol) îndulcitor BIO

Eritritolul este un substituent al zahărului natural, care este proiectat pentru cei care sunt în căutare de îndulcitori alternativi. Are indicele glicemic egal cu 0. Nu conține calorii. Este prietenos cu dinții, nu produce carii dentare. Nu crește nivelul glicemiei și nu stimulează secreția de insulină. Este ușor digerabil și foarte potrivit pentru diete.

Vegan

În stoc

Eritritolul este un substituent al zahărului natural, care este proiectat pentru cei care sunt în căutare de îndulcitori alternativi. Are indicele glicemic egal cu 0. Nu conține calorii. Este prietenos cu dinții, nu produce carii dentare. Nu crește nivelul glicemiei și nu stimulează secreția de insulină. Este ușor digerabil și foarte potrivit pentru diete.

Eritritolul este un produs adecvat pentru îndulcirea deserturilor și a prăjiturilor. Aspectul și gustul sunt foarte asemănătoare zahărului. Gustul este unul răcoritor, nu are gust secundar. Puterea de îndulcire este de 70% din cea a zahărului, (7-8 g eritritol este echivalent cu o linguriţă de zahăr). Conține o cantitate similară de carbohidrați ca și zahărul tradițional, însă nu conține acesta în forma absorbită fiind astfel lipsit de energie. După consumul de alimente cu eritritol în loc de zahar, nivelul creșterii de glucoză în sânge este mai scăzut decât în cazul celor care conțin zahăr. Este stabil la coacere, fierbere, congelare.

Consumul excesiv de eritritol poate avea efecte laxative. Atenție la o alimemtație variată și echilibrată și la un stil de viață sănătos!

BENEFICII:

  • Zero calorii;
  • După consumare, este eliminat rapid din organism;
  • Eritritolul este considerat a avea 0 calorii/gram în scop de etichetarea alimentelor, atât în UE cât și în SUA și Japonia;
  • Eritritolul este aproape nemetabolizat de corpul uman;
  • Bună toleranță digestivă;
  • Produsul este rapid absorbit în intestinul subțire și cercetările au demonstrat că eritritolul nu este fermentat în corp;
  • În consecință, alimentele cu conținut mare de eritritol au șanse mici de a produce balonări sau efecte laxative;
  • Sigur pentru diabetici – zero indice glicemic;
  • Studii comportand doze unice precum și studii clinice de 14 zile au demonstrat că eritritolul nu afectează concentrația glucozei din sânge și nici nivelul de insulină;
  • Eritritolul nu este cariogen!
  • Ca și alți polioli, eritritolul nu este metabolizat de flora bacterială bucală responsabilă cu fermentarea zaharului și a amidonului cu producere de acid cauzator de carii. Contribuie la mineralizarea dinților și, prin urmare, este considerat deosebit de prietenos cu dinții.

MOD DE UTILIZARE:

Poate fi utilizat și pentru gătit, coacere sau îndulcire pentru reducerea conținutului caloric al meselor.

Eritritol poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului la prepararea dulciurilor, la îndulcirea băuturilor calde (ceai, cafea) sau reci (limonade, citronade etc.). Eritritolul are multe utilizări în domeniul alimentar. De asemenea, este un potenţiator de aromă pentru alimentele dulci-acrişoare.

INGREDIENTE:

100% erytrytol

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g: 

Valoarea energetică – 0 kJ / 0 kcal;
Grăsimi –  0 g;
din care acizi grași saturați – 0 g;
Carbohidrați – 99,5 g;

din care polioli 99,5 g;
inclusiv zaharuri – 0 g;
Fibre –  0 g;
Proteine – 0 g;
Sare – 0 g.

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat, în recipient închis ermetic.

CANTITATE: 500 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

Alege gramaj

500 g, 1000 g

Shopping Cart
Scroll to Top