Făina de migdale este unul dintre cele mai folosite ingrediente în reţetele raw vegane şi reţetele fără gluten (în special la deserturi). Prepararea deserturilor cu făină de migdale este o adevarată plăcere datorită texturii sale delicate. De fapt, făina de migdale este, cel mai probabil, cea mai folosită făină pentru preparatele fără gluten.
Făina de migdale este recomandată pentru toate vârstele, fie că este consumată alături de cereale sau fibre, fie că este introdusă în diverse reţete fără gluten, deoarece ea nu are o aromă anume şi are o consistență perfectă în aluaturi.
Făina de migdale este bogată în proteine şi grăsimi bune pentru sănătate, fiind recomandată chiar și dacă ținem dietă. Făina de migdale bio este versatilă, uşor de utilizat în bucătărie în multe reţete şi, cel mai important dintre toate, are un gust delicios.
BENEFICII:
- Reduce riscul de infarct;
- Ne feresc de infecții;
- Favorizează digestia;
- Înfrumusețează pielea și părul;
- Tonice pentru creier;
- Conține vitaminele A, D, E, vitamine din complexul B, acizi grași Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine și fibre.
UTILIZARE:
Făină de migdale este perfectă ca: agent de îngroșare pentru supe și sosuri, iaurt, înghețată, milkshake-uri sau fructe, pesmet sau topping pentru mâncăruri și deserturi, suplimentare la muesli, ingredient pentru prăjituri de copt, cookie-uri sau pâine.
INGREDIENTE:
100% faină de migdale crude decojite*
* ingredient certificat organic.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 2544 kJ / 616 kcal;
Grăsimi – 54 g;
din care acizi grași saturați – 3,9 g;
Carbohidrați – 5,4 g;
inclusiv zaharuri – 4,8 g;
Fibre: 11 g;
Proteine – 22 g;
Sare – 0 g.
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.