INGREDIENTE:
drojdie inactivă (Saccharomyces cerevisiae)*, făină de orez*, sare de mare.
* ingredient certificat organic.
“Drojdia inactivă este numită “proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete. Cu un conținut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Felul acesta de drojdie, Saccharomyces cerevisiae, este crescut pe trestia de zahăr și melasă.
CONSUM:
Se poate presăra în sălate, supe creme, sosuri, pizza, paste, legume la grătar, la sălatele de vlăstări și plante, având un gust delicios de brânză slabă, însă consumul se recomandă să fie cu măsură. Ca orice ingredient bun, nu trebuie consumat la fiecare masă deoarece poate produce o imbalanță nutrițională. Se spune ca este recomandat nu mai mult de 2 linguri de drojdie pe zi.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 1341 kJ / 319 kcal;
Grăsimi – 5,0 g, din care grași saturați – 1,4 g;
Carbohidrați – 29 g, inclusiv zaharuri – 5,0 g;
Fibre – 17;
Proteine – 31 g;
Sare – 6,0 g.
CANTITATE: 100 g
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.