130.00 MDL

Fulgi de drojdie inactivă, fără gluten

Fulgii de drojdie inactivă sunt folosiți pentru aportul de vitamina B12, ca substitut de brânză în unele produse vegane, dar și ca ingredient indispensabil al multor mâncăruri vegetariene și vegane.
Aceștia se caracterizează prin gust și miros delicat. Îmbunătățesc gustul și valoarea nutrițională a preparatelor. Ele pot fi un ingredient în sosuri, paste, sandwich etc. Ideal ca o completare a legumelor la grătar și prăjit. Fulgii nu sunt destinați coacerii.

logo_vegan logo_lactosefree   logo_glutenfree

În stoc

INGREDIENTE:

Drojdie inactivă (Saccharomyces cerevisiae) 100%.

“Drojdia inactivă este numită “proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete. Cu un conținut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Felul acesta de drojdie, Saccharomyces cerevisiae, este crescut pe trestia de zahăr și melasă.

Au o aromă de nuci și brânză (asemănătoare parmezanului) și furnizează o mulțime de vitamine, minerale și proteine de care aproape oricine se poate bucura.

CONSUM:

Se poate presăra în salate, supe creme, sosuri, pizza, paste, legume la grătar, la salatele cu vlăstari și plante, având un ușor gust delicios de brânză, însă consumul se recomandă să fie cu măsură. Ca orice ingredient bun, nu trebuie consumat la fiecare masă, deoarece poate produce o imbalanță nutrițională. Se spune ca este recomandat nu mai mult de 2 linguri de drojdie pe zi!

fulgi de drojdie Cu numai jumătate de lingură de drojdie nutritivă puteți să vă asigurați necesarul zilnic de vitamine din complexul B. Ele vă ajută să vă luați energia din alimente, contribuind la producerea de globule roșii în sânge. Multe tipuri de drojdie nutritivă sunt totodată fortificate cu vitamina B12, ce se regăsește în mod obișnuit numai în produsele de origine animală. Așadar, pentru vegani, drojdia nutritivă fortificată devine o sursă a acestui nutrient.

Nu conține componente nutriționale interzise!

Nu vă faceți griji în privință fermentării drojdiei în stomac. Ea este dezactivată, deci nu provoacă balonare. Tocmai acest lucru o diferențiază de drojdia de bere, care rămâne activă.

Există și lucruri pe care nu le veți găsi în drojdia nutritivă, iar acest lucru constituie un avantaj pentru dietă. Are un conținut mic de sare și grăsime. În plus, aceasta nu prezintă Candida albicans, un tip de drojdie care agravează infecția micotică ce poartă denumirea de candidoză. Este o alegere excelentă și pentru cei care evită lactatele și soia.

Rețetă de dressing pentru salate: Creați un dressing de brânză, cu nuci pentru salate. Doar amestecați fulgii de drojdie inactivă în tahini (pasta de susan), apoi adăugați apă pentru a o dilua la consistența dorită. Adăugați suc de lămâie și sare după gust. Acest lucru funcționează bine și pe un burger în locul brânzei procesate!

salad

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 1443 kJ / 343 kcal;

Grăsimi – 4,0 g, din care grași saturați – 0,7 g;

Carbohidrați – 21 g, inclusiv zaharuri – 0,2 g;

Fibre – 22;

Proteine ​​ – 45 g;

Sare – 0,1 g.

CANTITATE: 150 g

DEPOZITARE RECOMANDATĂ: Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

Shopping Cart
Scroll to Top