INGREDIENTE:
drojdie inactivă (Saccharomyces cerevisiae)*, făină de grâu*, sare de mare
* ingredient certificat organic.
Drojdia inactivă este numită „proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată în proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Felul acesta de drojdie este crescut pe trestia de zahăr și melasă. Este culeasă, spălată, uscată și vândută fie în formă de pudră sau fulgi.
Au o aromă de nuci și brânză (asemănătoare parmezanului) și furnizează o mulțime de vitamine, minerale și proteine de care aproape oricine se poate bucura.
Cu numai jumătate de lingură de drojdie nutritivă puteți să vă asigurați necesarul zilnic de vitamine din complexul B. Ele vă ajută să vă luați energia din alimente, contribuind la producerea de globule roșii în sânge. Multe tipuri de drojdie nutritivă sunt totodată fortificate cu vitamina B12, ce se regăsește în mod obișnuit numai în produsele de origine animală. Așadar, pentru vegani, drojdia nutritivă fortificată devine o sursă a acestui nutrient.
Nu conține componente nutriționale interzise.
Nu vă faceți griji în privință fermentării drojdiei în stomac. Ea este dezactivată, deci nu provoacă balonare. Tocmai acest lucru o diferențiază de drojdia de bere, care rămâne activă.
Există și lucruri pe care nu le veți găsi în drojdia nutritivă, iar acest lucru constituie un avantaj pentru dietă. Are un conținut mic de sare și grăsime. În plus, aceasta nu prezintă Candida albicans, un tip de drojdie care agravează infecția micotică ce poartă denumirea de candidoză. Este o alegere excelentă și pentru cei care evită lactatele și soia.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 1434 kJ / 342 kcal;
Grăsimi – 6,0 g, din care grași saturați – 1,3 g;
Carbohidrați – 32 g;
inclusiv zaharuri – 3,0 g;
Proteine - 28 g;
Sare – 1,0 g.
CANTITATE: 100 g
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.
ALTE INFORMAȚII:
Produsul poate conține alergeni: alune, nuci, susan, soia. Conțin gluten.
ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA
ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: GERMANIA
Rețete cu Fulgii de Drojdie Inactivă:
Paste gratinate
Pizza dietetică
Legume la grătar
Piure de cartofi
Agent de îngroșare pentru sosuri
Cartofi gratinați
Spanac Cremos