Search
Generic filters

Gris de Soriz (sorg)

45.00 MDL

Sorizul este o formă de sorg cu boabe, asemănător cu orezul. Este un produs cu un conținut bogat de aminoacizi, vitamine și minerale, fiind recomandat copiilor și persoanelor cu intoleranță la gluten.

Mod de preparare: la o parte de produs se adaogă trei părți de apă și se fierbe timp de 15-20 de minute. Grișul are un gust neutru, iar în el pot fi adăugate: unt, ulei, nuci, legume, etc. Produsul este perfect pentru un mic dejun sănătos.

Stoc epuizat

Sorgul este o plantă cu originea în Africa Ecuatorială și este a cincea cea mai cultivată cereală din lume, imediat după grâu, porumb, orez, orz și cel mai importatnt aspect NU CONȚINE GLUTEN.

Sorizul este o formă de sorg cu boabe, asemănător cu orezul. Este un produs cu un conținut bogat de aminoacizi, vitamine și minerale, fiind recomandat copiilor și persoanelor cu intoleranță la gluten.

Există peste 30 de specii diferite de sorg originare din regiunile cu clima tropicală și subtropicală.

Conține 22 g. de proteine la 192 grame de cereale, adică 43 % din necesarul zilnic de proteine.

În aceeași porție avem 47 % din necesarul de fier și 55 % din valoarea recomandată de fosfor. Este și o sursă bună de Magneziu, Cupru, Calciu, Zinc și Potasiu.

Mai conține și 30 % din cantitatea recomandată de niacină și tiamină. (vitamina B) necesare pentru metabolizarea corectă a carbohidraților și a nutrienților.

BENEFICII:

  • O gama variată de fitochimicale care acționează ca antioxidanți în corp, așa cum sunt taninele, acizii fenolici, antocianinele, fitosterolii și policosanolii;
  • De fapt, invelișul bobului de sorg are o cantitate mai mare de antioxidani decât afinele, căpșunile și prunele;
  • Antioxidanții contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire, iar alimentele bogate în antioxidanți sunt asociate cu un risc redus de boala cardiacă, diabet, cancer, diabet de tip 2 și unele boli neurologice;
  • Reduce colesterolul – boabele de sorg pot controla nivelul de colesterol rău (LDL). Cantitatea mare de fibre ajută la scăderea valorii colesterolului rău (LDL), contribuind astfel la sănătatea inimii;
  • Sorgul conține și o cantitate mare de tanin care restricționează absorbția amidonului de către organism, reglând astfel nivelul de glucoză și insulină. Sorgul ajută la echilibrarea acestor niveluri, eliminând creșterile bruște ale glucozei din sânge și previne, de asemenea, declanșarea șocului diabetic în cazul diabeticilor;
  • Controlul procesului de coagulare a sângelui. Cercetătorii au arătat că etanolul extras din grăunțele de sorg are o puternică acțiune anticoagualntă;
  • Are efecte anti-inflamatorii, datorate conținutului lui fenolic. Multe fructe conțin acești compuși, dar totuși tărâțele de sorg s-au dovedit a fi cea mai bogată și mai ieftină sursă;
  • Inhibă dezvoltarea cancerului. Anumite fitochimicale din sorg s-au dovedit a avea proprietati de inhibare a cancerului, în special cancerul gastrointestinal și cel de piele. Studiile arată că există o legătură între consumul de sorg și incidența scăzută de cancer la esofag, la nivel global, în zone din Africa, Rusia, India, China și Iran. Consumul de grâu și porumb este asociat cu rate ridicate de cancer la esofag. Cerealele integrale sunt corelate cu un risc redus de alte forme de cancer ale tractului digestiv, în special cancerul la colon;
  • Nu conține gluten. Sorgul poate fi consumat în siguranță de persoanele care suferă de boala celiacă. Studiile au confirmat faptul că glutenul lipsește din toate speciile de sorg;
  • Sorgul nu a fost modificat genetic.

UTILIZARE:

Ideală pentru copii la început de diversificare – terciuri, griș, făină în preparate, crupe;

Se pliază pe aproape orice tip de rețetă în compoziția sarmalelor, ardeilor umpluți înlocuiește cu succes orezul, piaf; din griș se pot face deserturi ca pana cota, griș cu lapte, găluște pentru supe;

INGREDIENTE:

100% soriz

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 384,56 kcal;

Proteine – 7,3 g;
Grăsimi – 2,1 g;
Amidon – 65,84 g.

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

CANTITATE: 500g

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Alege tipul

Crupe de soriz, Griș de soriz, Făină de soriz

S-ar putea să-ți placă și…

Română Română Русский Русский
Scroll to Top