-24%

190.00 MDL

Matcha pudră ”ceaiul miraculos” (Матча) BIO

Consumat în trecut doar de călugării budiști, ceaiul Matcha a devenit popular în ultimii ani. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Oamenii de știință au confirmat prin studiile lor că un păhar de ceai Matcha este echivalentul a 10 păhare de ceai verde ca valoare nutrițională și conținut de antioxidanți.

logo_eu_organic logo_vegan logo_glutenfree  logo_lactosefree logo_rawfood

În stoc

Consumat în trecut doar de călugării budiști, ceaiul Matcha a devenit popular în ultimii ani. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Oamenii de știință au confirmat prin studiile lor că un păhar de ceai Matcha este echivalentul a 10 păhare de ceai verde ca valoare nutrițională și conținut de antioxidanți.

Datorită gustului său, Matcha este de asemenea utilizat ca aditiv pentru produse de patiserie, înghețată, cocktail-uri.

INGREDIENTE:

pulbere de ceai verde matcha* 100%

* ingredient certificat organic.

BENEFICII:

1. Previne cancerul

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, numiti catehine, care vaneaza radicalii liberi din organism. Cea mai puternica catehina din ceaiul verde este numita ECGC (epigalocatehingalat), despre care se crede ca este un anticancerigen extrem de puternic. O ceasca de ceai verde matcha are de 137 de ori mai mult ECGC.

2. Anti-imbatranire

Unul din locurile cu cei mai varstnici oameni de pe planeta este Okinawan, Japonia. Longevitatea acestor oameni a fost atribuita in special consumului regulat de ceai verde matcha. Este cel mai popular ceai din Japonia, dar popularitatea sa se raspandeste rapid si in restul lumii. Avand in vedere proprietatile sale antiinflamatorii, antioxidante si anti-imbatranire, este si normal.

3. Previne bolile de inima: scade coelsterolul „rau” LDL

Un studiu din 2011 a demonstrat in mod clar ca administrarea de ceai verde sau de suplimente cu extract de ceai verde reduce considerabil colesterolul nociv LDL.

4. Ajuta la slabire

S-a aratata ca extractul de ceai verde bogat in catehine mareste metabolismul, si promoveaza oxidarea grasimilor, la un nivel dincolo de cel explicat prin continutul de cafeina. Consumul de ceai verde creste termogeneza (rata la care corpul arde caloriile) de la 8-10% pana la 35-43%, zilnic.
Un alt studiu a constatat ca exercitiile fizice facute imediat dupa consumul de ceai verde matcha au ars cu 25% mai multe calorii decat in mod normal.

Se pare ca ceaiul verde matcha ridica atat metabolismul cat si rata de ardere a grasimilor. Cifrele sunt uimitoare, comparabile cu unele substante de slabit considerate doping, si cu potentiale efecte adverse pentru sanatate.

5. Detoxifiant

Cum am pus si mai sus, matcha este crescut la umbra, astfel frunzele au un continut mai mare de clorofila. Clorofila este cea care da culoarea verde a frunzelor. Se presupune ca, clorofila detoxifica organismul, dar inca nu s-a dovedit stiintific. Am mentinoat acest aspect pentru posibilul efect de eliminare din organim a toxinelor, metalelor grele si hormonilor, care ambunda in alimentatia moderna.

6. Imbunatateste starea mentala

Ceaiul verde matcha contine de 5 ori mai multa L-teanina decat ceiaul verde clasic. L-teanina este un aminoacid cu proprietati psihoactive, capabil sa induca in creier activitati specifice undelor alfa. Se stie ca stresul induce creierului unde beta. Undele alfa pot reduce stresul, promova relaxarea si chiar pot reduce tensiunea arteriala.

Chiar daca ceaiul verde matcha contine si ceva cafeina, aminoacidul L-teanina combate posibilele efecte neplacute date de cafeina. Astfel, o ceasca de ceai verde matcha creste concentrarea si claritatea mintii fara a avea si efectele asociate cu consumul cafelei.

7. Fibre

Ceaiul verde matcha contine cantitati insemnate de fibre alimentare usor digerabile. Fibrele ajuta in cazul constiparii, dar reduc si glucoza din sange, fapt benefic pentru cei care vor sa slabeasca, sau sa nu se ingrase.

8. Creste energia

Incearca o ceasca de ceai verde matcha pentru a te revigora si a avea un surplus de energie. Este un stubstitut ideal pentru cafea: iti da energie, fara riscul de a avea dureri de cap si tremur sau anxietate.

PREPARARE:

Nu adăugați pulberea de matcha în apă clocotindă, pentru că va avea un gust „ierbos” și îi va scădea din proprietăți. 1 linguriță mică de ceai (aproximativ 2,5 g) se adaugă 250 ml de apă fierbinte, dar fără fierbere (aprox. 70-80 ° C), se amestecă rapid cu pulberea pentru a se dizolva.
Pentru a pregăti matcha într-un mod tradițional, folosiți o lingură din bambus pentru a lua o porție de ceai într-un vas încălzit anterior, turnați apă fierbinte, dar nu clocotită, apoi bateți cu o mătură specială din bambus. Acest ultim pas face ca băutura să aibă o consistență fină, mătăsoasă.

E posibil să dureze puțin până vă acomodați cu gustul ceaiului verde matcha. Totuși, da-ți o șansă puterii ceaiului!

Iata aici gasiți un articol interesant despre acest ceai postat de Andreea Raicu.

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

CANTITATE:   100 g 

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: COREEA DE SUD

Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.

Alege gramaj

100 g, 500 g

Shopping Cart
Scroll to Top