Migdalele noastre decojite sunt delicioase si provin din Agricultura Ecologica. Strămoșii nostri le-au descoperit cu 780 de mii de ani in urma! Cultivarea sa a început în China acum 3000 de ani și în Grecia acum 2500 de ani. Ele au o multime de beneficii pentru sanatatea noastra. Mai jos am selectionat cateva din ele.
BENEFICII
Studiile au arătat că consumul a aproximativ 30 de migdale de trei ori pe saptamana echivalează cu acoperirea unui sfert din necesarul recomandat pentru a rămâne sănătos, reduce pana la 13% riscul de diabet, reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun, reduce cu 45% riscul de boli cardiovasculare si previne riscul de hipertensiune.
Migdalele sunt, de asemenea, deosebit de bogate în magneziu: daca suferi de stres, migdalele iti vor oferi o adevarata relaxare musculara. De asemenea, magneziul prezent în migdale vă va permite să limitați spasmele responsabile de durere, mai ales în perioada premenstruală.
Consumul de migdale va fi, de asemenea, foarte util pentru a avea grijă de ficatul tău, deoarece magneziul luptă eficient împotriva excesului de grăsime care poate înfunda ficatul. De asemenea, va fi benefic pentru întregul tău sistem nervos central și poate acționa pozitiv în caz de depresie, deoarece magneziul poate fi considerat un tranchilizant natural.
Bogate în fibre, migdalele vor fi, de asemenea, recomandate pentru a limita riscul de a contracta cancer de colon.
Migdalele sunt, de asemenea, excelente pentru creier. Multe studii au arătat că consumul regulat de migdale ajută la menținerea funcțiilor cognitive sănătoase. Bogate în minerale și oligoelemente, cum ar fi zincul, migdalele vă vor ajuta să vă mențineți neuronii sănătoși. Vitamina E, prezentă în cantități mari în aceste fructe uscate, ar preveni și declinul cognitiv, mai ales la vârstnici.
Tocmai din acest motiv, medicii recomandă să oferiți migdale copiilor, deoarece acestea vor fi excelente pentru dezvoltarea creierului și sănătatea lor.
Migdalele ajută la combaterea diabetului. Pentru că sunt bogate în proteine, vitamine din grupa B și E, magneziu, fosfor și fibre, și au un indice glicemic scăzut, migdalele ajută la prevenirea anumitor boli cronice precum diabetul și pot fi consumate de pacienții diabetici care doresc să aibă o dietă echilibrată.
INGREDIENTE:
100% Migdale decojite certificate eco.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 gr:
Valoarea energetică – 579 kcal;
Grăsimi – 51 g;
Glucide – 20 g;
Proteine – 21 g.
CANTITATE: 200 gr
ȚARA DE ORIGINE: MOLDOVA