MATCHA este o pudră delicată obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde, care se amestecă cu apă fierbinte dând naștere unui ceai cu o aromă deosebită. Consumat în trecut doar de călugării budiști, ceaiul MATCHA a devenit popular în ultimii ani și a dus la dezvoltarea unei întregi industrii. Pudra de MATCHA este deja folosită și în moduri creative în restaurante: infuzată în cocktailuri, în latte-uri, presărată peste mâncăruri și chiar ca ingredient în deserturi: de la macarons la torturi.
BENEFICII:
- Are un conținut ridicat de clorofilă, care se datorează umbririi frunzelor înainte de recoltare;
- Conține calciu, fier, potasiu, zinc, fosfor, magneziu, vitamina C și grupul vitaminelor B;
- Este bogat în aminoacizi, în special L-Teanina, care este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății creierului;
- Este o sursă excepțională de antioxidanți (incluzând catehina EGCG – renumit pentru reducerea inflamațiilor și în prevenirea bolilor de inimă, diabetului sau a cancerului);
- Reduce nivelul colesterolului și zahărul din sânge;
- Ajută la arderea grăsimilor, fiind indicat în curele de slăbit;
- Detoxifiază organismul și ajută ficatul să funcționeze la nivel optim;
- Energizează întreg organismul, dar spre deosebire de alte produse pe bază de cofeină, efectul acestuia se menține o perioadă îndelungată;
- Reduce stresul și crește capacitatea de concentrare;
- Creează un echilibru între starea de concentrare și cea de relaxare;
- Are un puternic efect antioxidant, împiedicând înmulțirea celulelor canceroase;
- Îmbunătățește memoria și funcțiile cerebrale;
- Fortifică sistemul imunitar;
- Protejează inima;
- Are efecte benefice asupra tenului.
INGREDIENTE: pudră din frunze de ceai matcha 100%.
MOD DE PREPARARE:
Ceaiul MATCHA se prepară după o tehnică specifică japoneză. Această constă în amestecarea pudrei MATCHA în apă fierbinte, cu ajutorul unui tel (pămătuf special) din lemn de bambus.
Se adaugă una sau două măsuri de pudră de MATCHA (o jumătate de linguriță – aproximativ 1g) într-un bol, preferabil printr-o sită fină. Se toarnă 80 – 100 ml apă la temperatura de 70-80 de grade Celsius și se amestecă bine în zig-zag folosind pămătuful (fără a se presa pe fundul bolului) până când la suprafață se formează o spumă cremoasă. Se consumă direct din bol.
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.
CANTITATE: 250 g
ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA
ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: Japonia, regiunea Uji-Kyoto
Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.