165.00 MDL

Pastă de alune de pădure

Pasta de alune de pădure, sănătoasă și nutritivă, împlinește dorința de Plăcere Sănătoasă. Este o pastă de alune de pădure fină și o cremoasă, cu o aromă și un gust minunate, fără adaos de zahăr.

Consumul pastei de alune împreună cu alte alimente bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, vă oferă un nivel de fibre dietetice esențial pentru o dietă echilibrată.

logo_lactosefree  logo_vegan

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Pasta de alune de pădure, sănătoasă și nutritivă, împlinește dorința de Plăcere Sănătoasă. Este o pastă de alune de pădure fină și o cremoasă, cu o aromă și un gust minunate, fără adaos de zahăr.

Consumul pastei de alune împreună cu alte alimente bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, vă oferă un nivel de fibre dietetice esențial pentru o dietă echilibrată.

Beneficii ale consumului de alune de pădure

1. Stimulează și îmbunătățește digestia

Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Fibrele joacă un rol important în:

  • reglarea nivelului glicemiei;
  • controlul greutății;
  • promovarea sănătății sistemului cardiovascular;
  • protejarea pielii;
  • prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și la rinichi;
  • atenuarea sindromului colonului iritabil;
  • reducrea riscului de formare a hemoroizilor;
  • reducrea riscului de a suferi infarct;
  • hrănirea florei bacteriene ”prietenoase”.

Beneficiile aduse de consumul de fibre stau tocmai în faptul că acestea nu pot fi digerate de către organism. Fibrele solubile, așa cum sunt găsite în alunele de pădure, precum și alte feluri de nuci, se transformă în tractul digestiv într-o substanță cu textură gelatinoasă, ceea ce are ca efect reducerea digestiei.

2. Oferă protecție pentru sistemul cardiovascular

Alunele de pădure sunt o sursă bogată în acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic, și în acizi grași esențiali (acidul linoleic) care ajută la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL).

Studiile efectuate au sugerat că o dietă mediteraneană bogată în acizi grași mononesaturați ajută la prevenirea bolilor la arterele coronare și a accidentelor vasculare cerebrale, fapt datorat profilului benefic al lipidelor pe care îl produce în interiorul sângelului.

În plus, alunele de pădure – datorită conținutului lor bogat în folat – contribuie la scăderea nivelului homocisteinei, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

3. Contribuie la asigurarea necesarului de proteine

O porție de doar 28 grame de alune de pădure conține 4 g de proteine, ceea ce corespunde unui procent de 8% din doza zilnică recomandată (DZR) – aspect foarte important mai ales pentru persoanele înclinate spre o dietă vegetariană. Ca bază de comparație – un ou obișnuit furnizează 5, 5 g de proteine.

4. Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă

Efectul de protejare a pielii este datorat prezenței din belșug a vitaminei E (doar 28 g de alune de pădure furnizează 21% din doza zilinică recomandată de vitamina E), precum și a unei concentrații ridicate de alți antioxidanți care protejează pielea de efectele adverse ale îmbătrânirii.

Vitamina E ajută la menținerea aspectului tânăr prin întârzierea îmbătrânirii celulare cauzate de oxidare.

5. Te ajută să slăbești sau să-ți ții sub control greutatea corporală

Dacă dorești să scapi de kilogramele de pe tine sau dacă vrei să-ți menții greutatea corporală sub control, atunci consumul de nuci, în general, și a alunelor de pădure, în particular, este o idee cât se poate de bună!

Alunele de pădure sunt benefice în menținerea sub control a greutății corporale – fapt datorat prezenței din belșug atât a unor proteine și grăsimi sănătoase, cât și a unor fibre alimentare care determină un grad ridicat de sațietate, ajutându-te să te simți sătul și plin de energie o perioadă mai lungă de timp. Astfel se reduce nevoia de a mânca între mese.

6. Este de folos celor care suferă de intoleranța la gluten

Alunele de pădure, la fel ca și migdalele, nu conțin gluten, ceea ce este foarte important pentru persoanele care – de voie, de nevoie – sunt silite să adopte o dietă liberă de gluten, cum ar fi cazul celor care suferă de boala celiacă.

7. Contribuie la întărirea sistemului imunitar

Alunele de pădure conțin multe vitamine și minerale care acționează în rol de antioxidanți puternici. Antioxidanții au o funcție foarte importantă – aș spune chiar absolut esențială! – în potolirea ”foamei de lup” a radicalilor liberi, substanțe care sunt considerate a fi responsabile pentru îmbătrânirea prematură și agravarea riscurilor de îmbolnăvire de diverse boli, ajutând astfel la prevenirea unor boli grave precum cancerul sau bolile de inimă.

INGREDIENTE:

alune de pădure 100%.

ALERGENI! Poate conține urme de migdale, arahide, caju. 

 

Sugestii de consum:

  • în shake de proteine;
  • ingredient în prăjituri;
  • la micul dejun;
  • în terci;
  • pe croissant;
  • cu cașcaval.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 633,0 kcal;
Grăsimi – 60,0 g;
Carbohidrați – 16,67 g;
fructoză – 3,33 g;
Proteine – 13,33 g;

TERMEN DE VALABILITATE:

6 luni de la data de fabricare la temperatura de la 3°C la 26°C. După deschidere termenul constituie 2 luni. A se păstra la temperatura de la 5°C până la 25°C și ferite de razele soarelui.
Amestecați consistența înainte de consum! Produsul este bogat în grăsimi saturate.

 

CANTITATE: 230 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: REPUBLICA MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top