Search
Generic filters

Pastă de arahide cremoasă

Untul de arahide este un aliment gustos, extrem de versatil și în același timp surprinzător de sănătos, deși are un continut ridicat de calorii. Dacă este consumat cu moderație, este un aliment care participă la construirea cantității necesare de calorii zilnice care ne menține sănătatea și un bun tonus psihic. Grăsimile benefice și proteinele din compoziția lui pot preveni diabetul și chiar boala Alzheimer.

 logo_lactosefree  logo_vegan

75.00 MDL

În stoc

Pasta de arahide cremoasă MOFT, este o pastă premium, din arahide de înaltă calitate, fără adaos de uleiuri, cu o cantitate redusă de sare – 0.1%. Chiar dacă este bogată în calorii, pasta de arahide este un aliment sănătos. În general pasta de arahide nerafinată este mai sănătoasă, întrucât își păstrează mai multe dintre substanțele nutritive benefice ale arahidelor. În plus, pasta de arahide procesată ar putea conține adaosuri de acizi grași trans (care s-a dovedit că ar crește riscul de boli cardiovasculare). Un alt risc îl reprezintă conservarea incorectă iar pasta de arahide ar putea dezvolta mucegai, care ar putea produce aflatoxina (o substanță foarte toxică și cancerigenă).

BENEFICII:

Pasta de arahide ajută la slăbit.

Da, oricât de puțin probabil ar părea, pasta de arahide chiar te ajută să slăbești. E adevărat, conține între 180 și chiar peste 200 de calorii per porție, dar are multe fibre în alcătuirea sa, respectiv 2 grame per porție și proteine 8 grame per porție. Acestea îți dau senzația de sațietate pentru mai multă vreme, astfel încât vei mânca mai puțin. Pastade arahide este un aliment foarte gustos, ceea ce te ajută să nu fii tentat de vreo prăjitură sau alt aliment neindicat atunci când vrei să slăbești.

Conform unui studiu recent realizat pe un eșantion de persoane care prezentau rezistență la insulină și care au consumat o dietă bogată în grăsimi mononesaturate, acesteau au avut mai puțină grăsime abdominală decât cele care au consumat mai mulți carbohidrați sau grăsimi saturate la finalul studiului.

Pasta de arahide conține multe vitamine și minerale.

Pasta de arahide este o sursă extrem de eficientă de antioxidanți, minerale și vitamine. Pasta de arahide are o cantitate ridicată de vitamina E cu rol puternic antioxidant, Magneziu care ajută la întărirea oaselor, Potasiu care e folosit de mușchi ca și sursă de energie, Vitamina B6 care întărește imunitatea. Toate aceste ingrediente combinate pot reduce riscul de afecțiuni cardiace, diabet și alte boli cronice grave, dar și crește masa musculară.

Untul de arahide previne pietrele la vezica biliară.

Conform unor studii, persoanele care consumă cel puțin cinci porții de nuci sau alte oleaginoase pe săptămână au un risc cu 25-30% mai redus de a dezvolta pietre la vezica biliară decât cele care consumă foarte rar sau deloc. Arahidele intră în aceeași categorie și sunt un aliment important pe care nu ar trebui să-l omitem din dieta noastră cotidiană.

Pasta de arahide poate scădea riscul de cancer.

Cancerul colorectal reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de cancer din SUA, dar și din România, iar cercetătorii au căzut de acord asupra faptului că alimentația joacă un rol major în prevenirea acestei afecțiuni. Femeile care au consumat arahide de cel puțin două ori pe săptămână au prezentat un risc cu 58% mai redus de a se îmbolnăvi de cancer de colon. Bărbații care au consumat arahide au prezentat un risc cu 27% mai mic. Se presupune că acidul folic și alte substanțe nutritive din arahide constituie cauza acestui efect benefic al consumului de arahide. Conform unui studiu realizat între 1990 și 1992, consumul de arahide și pastă de arahide reduce riscul de cancer de colon la femei.

Pasta de arahide previne boala Alzheimer.

O substanță numită niacină joacă un rol major în prevenția bolii Alzheimer, iar persoanele care au o dietă bogată în niacină au un risc cu 70% mai redus de a dezvolta boala Alzheimer. Arahidele reprezintă unul dintre alimentele cu cel mai ridicat conținut de niacină, prin urmare, pot asigura o protecție semnificativă împotriva bolii Alzheimer și a declinului cognitiv. E important așadar pentru a ne menține minte ageră și la vârste înaintate să includem regulat în alimentația noastră și untul de arahide sau arahidele.

Pasta de arahide are grijă de inima ta.

Conform unui articol publicat în The Journal of Nutrition, participanții la studiu care au consumat cantitatea cea mai ridicată de oleaginoase au prezentat un risc cu 35% mai redus de afecțiuni cardiace. Deci riscul de boli de inimă a scăzut cu o treime, ceea ce e un procent semnificativ! Acizii grași existenți în pasta de arahide, precum și alte elemente din compoziția sa au redus colesterolul LDL sau colesterolul „rău”, ceea ce a contribuit la scăderea bolilor cardiovasculare.

Pasta de arahide este o sursă de grăsimi sănătoase.

Numeroase persoane evită pasta de arahide, pe motiv că ar conține multe grăsimi. Însă e importantă nu doar cantitatea, ci și calitatea, iar în acest caz calitatea se referă la faptul că aceste grăsimi sunt de tipul celor nesaturate. Grăsimile nesaturate sunt sănătoase, scăzând colesterolul nociv și crescând colesterolul „bun”, după cum am menționat mai sus. Pentru a funcționa bine, un organism are nevoie de grăsimi sănătoase, iar untul de arahide constituie o sursă foarte bună pentru acestea.

Înlocuirea unei porții de carne roșie zilnică cu o porție de arahide ar putea reduce riscul de diabet cu peste 21%. Arahidele pot întârzia absorbția carbohidraților și, consumate dimineața, pot menține nivelul de glucoză din sânge scăzut pe parcursul întregii zile. Conform unui studiu, 30 de grame de unt de arahide pe zi consumate timp de cel puțin 5 zile pe săptămână poate scădea riscul de diabet cu aproape 30%!

INGREDIENTE:

arahide, 0,1% sare.

ALERGENI! Poate conține urme de migdale, arahide, caju. 

 

Sugestii de consum:

  • în shake de proteine;
  • ingredient în prăjituri;
  • la micul dejun;
  • în terci;
  • pe croissant;
  • cu cașcaval.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 567 kcal;
Grăsimi – 49,0 g;
Carbohidrați – 16,0 g;
fructoză – 1g;
Proteine – 26,0 g;
Sare – 0,1 g;

TERMEN DE VALABILITATE:

6 luni de la data de fabricare la temperatura de la 3°C la 26°C. După deschidere termenul cosntituie 2 luni. A se păstra la temperatura de la 5°C până la 25°C și ferite de razele soarelui.
Amestecați consistența înainte de consum! Produsul este bogat în grăsimi sănătoase.

 

CANTITATE: 230 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: REPUBLICA MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top