185.00 MDL

Pastă de migdale cu vișină

Datorită nivelului ridicat de grasimi benefice această pastă de migdale cu vișină este plină de nutrienți pentru a susține un stil de viată sănătos.
La prepararea acestei paste din migdale cu vișine cremoase și fine au fost selectate cele mai bune migdale dulci.

 logo_lactosefree  logo_vegan

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Migdalele sunt, în realitate, fructele produse de pomi fructiferi care se găseau inițial în Afirca de Nord sau Asia. Acești copaci nu dezvoltă o pulpă cărnoasă și dulce care să învelească sâmburele ci sunt îmbrăcați cu o coajă dură. Sub coajă se află sâmburele tare, care este acoperit de o pieliță protectoare.

Există două tipuri de migdale – migdalele dulci și migdalele amare. Migdalele dulci sunt utilizate în foarte multe preparate asiatice dar și ca desert sau garnitură.

Migdalele dulci sunt cunoscute pentru numeroasele vitamine pe care le conțin, ele hrănesc pielea și sistemul nervos și pot de asemenea să ajute la scăderea colesterolului.

Datorită nivelului ridicat de grasimi benefice această pastă de migdale este plină de nutrienți pentru a susține un stil de viată sănătos.
La prepararea acestei paste din migdale cremoase și fine au fost selectate cele mai bune migdale dulci.

 

BENEFICII:

  • sănătatea sistemului cardiovascular

Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate (100 grame de migdale conțin 49, 4 g de grăsimi, din care 30, 9 g sunt mononesaturate).

Consumul de grăsimi mononesaturate a fost asociat cu o incidență mai scăzută a bolilor cardiovasculare. În plus, acestea conțin antioxidanți, care ajută organismul să se lupte cu radicalii liberi, promovând astfel și sănătatea inimii prin prevenirea factorilor răspunzători de declașarea bolilor cardiovasculare. Migdalele conțin în mod specific antioxidanți pe bază de flavonoide (niște substanțe care se găsesc în coaja migdalelor) care acționează împreună cu vitamina E (un antioxidant puternic care se găsește din belșug în migdale) pentru întărirea arterelor și reducerea inflamațiilor.

Migdalele s-au dovedit a avea un efect constant de reducere a colesterolului rău atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și a persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului sau care suferă de diabet zaharat.

Alte substanțe nutritive cardioprotectoare conținute în migdale includ: α – tocoferol, magneziu, cupru, mangan, calciu și potasiu, aminoacidul L-arginină (care joacă un rol important în promovarea sănătății vaselor sangvine, împiedicând depunerile pe pereții acestora, ceea ce are efect de protejare împotriva aterosclerozei).

  •  Ajută la acoperirea necesarului de proteine ale organismului

Majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult de 50 de grame de fibre în fiecare zi – nivel pe care, datorită alimentației moderne total neadecvate, puțini îl ating! Fibrele joacă un rol important în: reglarea nivelului glicemiei; controlul greutății; promovarea sănătății sistemului cardiovascular; protejarea pielii; prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și la rinichi; atenuarea sindromului colonului iritabil; reducrea riscului de formare a hemoroizilor; reducrea riscului de a suferi infarct; hrănirea florei bacteriene ”prietenoase”.

Beneficiile aduse de consumul de fibre stau tocmai în faptul că acestea nu pot fi digerate de către organism. Fibrele solubile, așa cum sunt găsite în migdale și alte tipuri de nuci, se transformă în tractul digestiv într-o substanță cu textură gelatinoasă, ceea ce are ca efect reducerea digestiei. Datorită simțământului de sațietate instalat te simți sătul o perioadă mai lungă de timp, fiind una dintre explicațiile pentru faptul că migdalele, la fel ca alte tipuri de nuci și alune, ajută la controlul greutății.

  • Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă

Efectul de protejare a pielii este datorat prezenței din belșug a vitaminei E (doar 28 g de migdale, adică circa 23 de semințe, furnizează 37% din doza zilinică recomandată de vitamina E), precum și a unei concentrații ridicate de alți antioxidanți care protejează pielea de efectele adverse ale îmbătrânirii. Vitamina E ajută la menținerea aspectului tânăr prin întârzierea îmbătrânirii celulare cauzate de oxidare.

  • Te ajută să ții sub control greutatea corporală

Migdalele sunt de folos în menținerea sub control a greutății corporale – fapt datorat prezenței din belșug atât a unor grăsimi sănătoase, cât și a fibrelor alimentare, ceea ce conferă un grad mai ridicat de sațietate, ajutându-te să te simți sătul o perioadă mai lungă de timp. Grăsimile și nutrienții prezenți în migdale sunt de asemenea de ajutor în menținerea unui nivel stabil al glicemiei din sânge, ceea ce ajută la spargerea cercului vicios ”scade aportul de energie – apare nevoia de a mânca ceva”.

  • Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților

Migdalele promovează sănătatea oaselor și a dinților datorită prezenței mineralelor magneziu și fosfor, care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase, ajutând astfel la păstrarea unor dinți sănătoși.

Beneficiile aduse de nutrienții prezenți în migdale ajută la prevenirea deteriorării dinților, reducând totodată riscul de facturi și osteoporoză. În plus, migdalele au un efect alcalinizant, ceea ce îmbunătățește retenția de calciu.

  • Poate fi de ajutor în combaterea cancerului și a inflamațiilor

Conform Dr. Josh Axe:

”Migdalele conțin gamma – tocoferol, un compus care face parte din familia de vitamine E, care acționează ca un antioxidant puternic, luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ, care pot să conducă la cancer.

Multe studii scot în evidență o legătură între consumul de nuci și efectul de prevenire a cancerului, inclusiv un risc redus de cancer la colon, de prostata și de sân.”

  • Te ajută să naști copii sănătoși

Migdalele conțin acid folic, o vitamină din grupul de vitamine E. Femeile care dores că să devină mame și cele care se află în primele săptămâni de sarcină, trebuie să se asigure de un aport suficient din această vitamină, deoarece aceasta este necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.

Dr. George D. Pamplona-Roger, autorul cărții Sănătate prin alimentație, menționează următoarele în cartea sa:

”S-a demonstrat că migdalele sporesc secreția de lapte la mamele care alăptează.”

  • Te ajută să fii plin de energie

Vitaminele B1, B2 și B6, conținute în migdale, au un rol în obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor sistemului nervos. Mineralele cum sunt magneziul, potasiul și calciul asigură o bună funcționare a nervilor.

 

INGREDIENTE:

migdale hidratate, vișină deshidratată, miere.

ALERGENI! Poate conține urme de migdale, arahide, caju. 

 

Sugestii de consum:

  • în shake de proteine;
  • ingredient în prăjituri;
  • la micul dejun;
  • în terci;
  • pe croissant;
  • cu cașcaval.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 597 kcal;
Grăsimi – 53,0 g;
Carbohidrați – 19,0 g;
fructoză – 1,2 g;
Proteine – 22,0 g;

TERMEN DE VALABILITATE:

6 luni de la data de fabricare la temperatura de la 3°C la 26°C. După deschidere termenul constituie 2 luni. A se păstra la temperatura de la 5°C până la 25°C și ferite de razele soarelui.
Amestecați consistența înainte de consum! Produsul este bogat în grăsimi saturate.

 

CANTITATE: 230 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: REPUBLICA MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top