Agar agarul se topește la 85 °C și se solidifică la 32-40 °C, această proprietate care reprezintă un bun echillibru între o topire ușoară și o bună stabilitate a gelului la temperaturi relativ înalte îl face să fie un bun înlocuitor de gelatină.
Are o putere de gelificare cca. 7 ori mai mare decât gelatină obișnuită.
Este folosit cu precădere în industria alimentară cât și în uz casnic în ultima vreme la prepararea înghețatei, cremelor, gemurilor, bomboanelor sau jeleurilor .
În Orient el este folosit și ca reglator al tranzitului intestinal datorită conținutului de 80% fibre, el dând o senzație de sațietate fară a mânca mult.
INGREDIENTE:
Agar-agar* (alge marine roșii (Gelidium) deshidratate)
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologică.
PROPRIETĂȚI:
• Se prezintă sub formă de fâșii semitransparente de culoare cafeniu-gălbui.
• Conține 70-80% polizaharide, 10-20% apă și 1,5-4% substanțe minerale.
• Are o putere de gelificare de aproximativ 7 ori mai mare decât gelatina obișnuită.
MOD DE FOLOSIRE:
• Praful de agar-agar necesită 2 sau 3 minute de fierbere (față de gelatina obișnuită care doar se înmoaie), dar nu mai mult.
• Se recomandă folosirea a aproximativ 4g de pudră de agar-agar la 500 sau 600ml de lichid (cantitățile pot varia în funcție de preparatul la care se folosește).
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică: 775 kJ / 191 kcal
Grăsimi: 0,3 g
Acizi grași saturați: 0,3 g
Glucide: 10 g
inclusiv zaharuri: 0,5 g
Fibre: 70 g
Proteină: 2 g
Sare: <3,13 g
CANTITATE: 20g
DEPOZITARE RECOMANDATĂ: a se pastra într-un loc uscat și răcoros, departe de lumină.