Search
Generic filters

Iarbă de Orz Verde BIO pudră 125 g

120.00 MDL

Orzul verde reprezintă o sursă semnificativă de zinc, cupru, mangan. Conține de 11 ori mai mult calciu decât laptele, de 5 ori mai mult fier decât spanacul și de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, printre o serie de alte vitamine esențiale precum vitamina A sau vitaminele B1 si B2.

logo_eu_organic logo_vegan logo_glutenfree  logo_lactosefree  logo_rawfood

În stoc

Orzul verde reprezintă o sursă semnificativă de zinc, cupru, mangan. Conține de 11 ori mai mult calciu decât laptele, de 5 ori mai mult fier decât spanacul și de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, printre o serie de alte vitamine esențiale precum vitamina A sau vitaminele B1 si B2.

Iarba organică de orz, disponibilă sub formă de pulbere, este un aliment nutritiv valoros obținut din tulpini tinere de orz. Iarba de orz este cultivată sub sistemul de agricultură ecologică în zonele cultivate nepoluate. Semințele sunt plantate toamna și pe parcursul celor câteva luni de dezvoltare absorb cele mai valoroase minerale din solul fertil. Iarba de orz este o sursă bogată de fibre și proteine ​​vegetale sănătoase. Conține pigment verde natural clorofilă.

BENEFICII:

  • Completează lipsurile din alimentație – iarba de orz este atât de plină de nutrienți, încât consumul ei poate acoperi orice deficit în alimentație; vegetarienii și veganii, pentru că își doresc să acopere necesarul de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive din consumul alimentelor pe bază de plante, adoptă iarba de orz ca un excelent supliment dietetic;

  • Ajută la pierderea în greutate – iarba de orz este o sursă de fibre insolubile, astfel te face să te simți plin pentru o lungă perioadă de timp, oferindu-ți totodată o mulțime de vitamine și minerale esențiale de care are nevoie organismul tău; de asemenea, deoarece ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, nu vei avea o poftă puternică de mâncare între mese; cu iarba de orz, exerciții fizice și evitarea supraalimentării, iți poți respecta eficient dieta și vei pierde în greutate într-o manieră sănătoasă;

  • Are putere antioxidantă – iarba de orz este o sursă bună de antioxidanți; alături de vitamina E si beta-caroten, iarba de orz este cea mai puternică sursă de superoxid dismutaza, o enzimă care luptă împotriva radicalilor liberi, principalii dușmani ai sănătății, din cauza faptului că distrug celulele și conduc la îmbătrânire (atacă cu predilecție creierul); protecția împotriva radicalilor liberi înseamnă implicit prevenirea apariției unor tipuri variate de boli (neuorologice, oculare, sensibilitatea la infecții sau un risc crescut de diabet);

  • Este un detoxifiant natural – clorofila și beta-carotenul prezente în orzul verde stimulează eliminarea toxinelor acumulate în organism, care afectează calitatea stării de sănătate (apariția lipsei de energie, a durerilor de cap); totodată, orzul verde sprijină procesele metabolice pentru întărirea și detoxifierea ficatului;

  • Contribuie la o digestie sănătoasă – un sistem digestiv sănătos joacăun rol esențial pentru buna funcționare a organismului; orzul verde este o sursă naturală de sodiu organic, acesta este descompus în acid clorhidric care are rolul de a digera alimentele; în același timp, pentru că orzul verde este bogat în clorofilă (care are proprietatea de a absorbi toxinele), va ajuta la combaterea efectelor consumului de alimente procesate și va oferi un plus de energie;

  • Susține sistemul imunitar – orzul verde este bogat în mod natural în multe substanțe nutritive cheie, care ajută la susținerea sistemului imunitar, cum ar fi vitaminele, mineralele, aminoacizii, antioxidanții și enzimele; de asemenea, este foarte bogat în vitamina C, care are un rol crucial în eforturile organismului de a combate infecțiile, atât bacteriene, cât și virale;

  • Menține sănătatea osoasă – fierul, fosforul, calciul, magneziul, manganul și zincul din orz contribuie la menținerea sănătății oaselor; fie că este vorba de un os rupt care se vindecă încet sau vrei să îți sporești sănătatea oaselor, orzul verde este o alegere ideală; poate contribui la ameliorarea unor simptome ale osteoporozei;

  • Îmbunătătește sănătatea pielii și elastcitatea – dacă pielea ta își pierde strălucirea și vitalitatea, iarba de orz poate contribui semnificativ la sănătatea acesteia datorită conținutului semnificativ de seleniu; în plus, protejează pielea de acțiunea factorilor externi precum razele UV, vântul, aerul rece;

  • Sprijină sănătatea bolnavilor cu diabet de tip 2 – orzul verde și-a dovedit beneficiile în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2, în cazul cărora pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a metaboliza glucoza; antioxidanții și vitaminele care se găsesc în orz imbunătățesc metabolismul glucozei și diminuează rezistența la insulină;

  • Reduce colesterolul – poți ține sub control nivelul colesterolului (care dăunează sistemului cardiovascular) cu ajutorul alimentației, iar aici un rol important îi revine orzului verde care ajută la scăderea semnificativă a colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL), lucru datorat fibrelor solubile pe care le conține;

MOD DE UTILIZARE:

Doza medie recomandată: de la 5 la 10 g (1-2 lingurițe) zilnic. Din iarba de orz puteți pregăti suc nutritiv turnând apă rece sau adăugând pulbere la cocktailuri de fructe, sucuri de legume, salate.

INGREDIENTE:

orz tânăr – iarbă praf * 100%

*ingredient certificat organic.

 

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoarea energetică – 948 kJ /   228 kcal;

Grăsimi – 5,0 g;

Acizi grași saturați – 0,6 g;

Carbohidrați – 3,4 g;

inclusiv zaharuri – 1,2 g;

Fibre – 26,5 g;

Proteine ​​- 29 g;

Sare – 0,13 g;

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: POLONIA

CANTITATE: 125g

Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.

Română Română Русский Русский
Scroll to Top