85.00 MDL

Scorțișoară ceylon măcinată (корица Цейлон) BIO

În stoc

Numită și scorțisoara adevărată, scorțișoara de Ceylon este o mirodenie originară din Sri Lanka, dar crește și în Burma și coasta Indiei.

Scorțișoara de Ceylon este foarte căutată pentru proprietățile ei terapeutice dar și pentru cele gastronomice. Scorțișoara Ceylon BIO conține mangan, fier, calciu și fibre, dar și cinamaldehida, acetat și alcool de cinamil, care au un rol de antioxidanți. Cinamaldehida poate reduce vascozitatea trombocitelor, are un efect calmant participând și la scăderea tensiunii arteriale.

Scorțișoara de Ceylon (Sri Lanka) are un gust fin și aromat, fiind singura varietate de scorțișoară care crește în această zonă. Probabil cea mai apreciată scorțișoară din lume, aceasta este recunoscută pentru calitatea superioară și aroma puternică.

PROPRIETĂȚI TERAPEUTICE:

  • 1/2 linguriță de scorțișoară zilnic poate reduce nivelul colesterolului rău;
  • Scorțișoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea producției cantității de insulină în organism.
  • Scorțișoara are proprietăți antifungice și se spune despre Candida că nu poate trăi într-un mediu în care este prezentă și scorțisoara;
  • Aceasta poate reduce proliferarea celulelor de leucemie și cancer limfom;
  • Scorțișoara are un efect de anti-coagulare a sangelui;
  • Combinația de miere și scorțișoară calmează durerea cauzată de artrită;
  • Atunci când este adăugată în produsele alimentare, scorțișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare, ceea ce face din această un conservant alimentar natural foarte bun;
  • Doar mirosind scorțișoara, este stimulată funcția cognitivă și memoria;
  • Scorțișoara luptă cu bacteria E.coli în sucurile nepasteurizate;
  • Scorțișoara este un remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap și ameliorarea migrenelor;
  • Scorțișoara poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge.

Scorţişoara tratează diabetul

Numeroase studii făcute în laboratoarele unor universități de prestigiu arată că scorțișoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea conţine care echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joacă şi un rol în prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (după masă) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoară pudra pe zi timp de cel puţin o lună. Este, deci, recomandată diabeticilor şi pot folosi fără rezerve acest condiment milenar.

Scorțișoara stimulează memoria

Inafară de respirația proaspătă și gustul plăcut, guma de mestecat cu aromă de scorțișoară are și un beneficiu mai puțin cunoscut: stimulează memoria.
Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorțisoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat gumâ cu altă aromă sau nu au folosit deloc gumă.

Scorţişoara ajută în lupta cu kilogramele în plus

Observând beneficiile scorţişoarei în diabet, a fost uşor să se extrapoleze şi să se spună: „De ce să nu încercăm virtuţile scorţişoarei şi la persoanele care doresc să piardă în greutate?”. Prin urmare, s-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Antioxidanții din scorțișoară împotriva îmbătrânirii și stresului

Scorțișoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi. Scorțișoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.

Efectele scorţişoarei împotriva microbilor

Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Scortisoara ajută cu succes la înlăturarea frisoanelor, iar combinată cu miere de albine, scorțișoara e un aliat prețios în lupta cu răceala și gripa.

O infuzie de scorţişoară, îndulcită cu zahăr din floare de cocos sau miere, consumată de trei ori pe zi aduce relaxare şi tonus.

Tratament cu scorțișoară împotriva tusei

O altă întrebuințare foarte utilă a scorțișoarei este cea de leac împotriva tusei uscate. Lăsați câteva bețișoare de scorțișoară să se dizolve timp de cateva ore într-o cană cu apă rece, după care beți conținutul. Substanța celioasă obținută prin această metodă protejază și calmeză gâtul iritat.

Spaima bătăturilor!

Antioxidanții din scorțișoară, combinați cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor curative pot revitaliza pielea crăpată și bătătorită a tălpilor.

Amestecați sucul stors din 5 lămâi cu o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană de lapte integral, o jumătate de cană de apă și două linguri de scorțișoară, apoi țineți picioarele timp de 15 minute în potiunea pentru picioare fericite.

RECOMANDĂRI:

Scorțișoara de Ceylon se folosește la aromatizarea dulciurilor de orice fel (plăcinte, prăjituri, budinci, torturi etc), în panificație, în ceaiuri, în vinul fiert sau în lichioruri, chiar și în unele mâncăruri din carne sau pește (împreună cu alte condimente, cum ar fi chimen, șofran sau ghimbir). Puteți aromatiza cafeaua cu un praf de scorțișoară.

CONTRAINDICAȚII:

Scorţişoara în doze mari sau sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

INGREDIENTE:

pulbere scorțișoară Ceylon (Cinnamonum zeylanicum)* 100%

*ingredient certificat organic

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoare energetică:  1137 kj / 272 kcal;
Proteine: 3,9 g;
Grăsimi: 3,2 g;
Carbohidrați: 56 g;
Fibre: 24,4 g.

CANTITATE: 50 g

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

ȚARA PRODUCĂTOARE: GERMANIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: SRI LANKA

Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.

Shopping Cart
Scroll to Top