Setul constă din următoarele elemente:
1. MATCHA ORGANIC JAPONEZ ZILNIC – MOYA MATCHA 30g
Ceaiul MATCHA zilnic (everyday) este o pudră delicată obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde prin frecarea acestora între două pietre, care se amestecă cu apă fierbinte. O singură cană de ceai MATCHA este echivalentul a 10 căni de ceai verde ca valoare nutrițională și antioxidanți.
Ceai verde de înaltă calitate din recolta a doua și a treia, caracterizat printr-o aromă puternică și un gust amărui de intensitate medie.
MATCHA este o pudră delicată obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde, care se amestecă cu apă fierbinte dând naștere unui ceai cu o aromă deosebită. Consumat în trecut doar de călugării budiști, ceaiul MATCHA a devenit popular în ultimii ani și a dus la dezvoltarea unei întregi industrii. Pudra de MATCHA este deja folosită și în moduri creative în restaurante: infuzată în cocktailuri, în latte-uri, presărată peste mâncăruri și chiar ca ingredient în deserturi: de la macarons la torturi.
BENEFICII:
- Are un conținut ridicat de clorofilă, care se datorează umbririi frunzelor înainte de recoltare;
- Conține calciu, fier, potasiu, zinc, fosfor, magneziu, vitamina C și grupul vitaminelor B;
- Este bogat în aminoacizi, în special L-Teanina, care este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății creierului;
- Este o sursă excepțională de antioxidanți (incluzând catehina EGCG – renumit pentru reducerea inflamațiilor și în prevenirea bolilor de inimă, diabetului sau a cancerului);
- Reduce nivelul colesterolului și zahărul din sânge;
- Ajută la arderea grăsimilor, fiind indicat în curele de slăbit;
- Detoxifiază organismul și ajută ficatul să funcționeze la nivel optim;
- Energizează întreg organismul, dar spre deosebire de alte produse pe bază de cofeină, efectul acestuia se menține o perioadă îndelungată;
- Reduce stresul și crește capacitatea de concentrare;
- Creează un echilibru între starea de concentrare și cea de relaxare;
- Are un puternic efect antioxidant, împiedicând înmulțirea celulelor canceroase;
- Îmbunătățește memoria și funcțiile cerebrale;
- Fortifică sistemul imunitar;
- Protejează inima;
- Are efecte benefice asupra tenului.
INGREDIENTE: pudră din frunze de ceai matcha 100%.
ȚARA PROVINIENȚĂ: Japonia, regiunea Uji-Kyoto
2. PĂMĂTUF BAMBUS MATCHA (CHASEN)
Pămătuful de bambus este cel mai important accesoriu pentru prepararea ceaiului MATCHA.
Se folosește la amestecat preparat ceaiul tradițional MATCHA. Cu ajutorul lui ceaiul se omogenizează perfect, fiind o unealtă tradițională în prepararea acestui ceai deosebit.
Înainte de prima utilizare, pămătuful se ține în apă fierbinte timp 5-7 minute (doar partea cu filamente). Pe măsură ce este utilizat, mijlocul “înflorește”. Se clătește bine după fiecare utilizare și se păstrează într-un loc uscat, pe suportul de porțelan.
MOD DE PREPARARE:
Ceaiul MATCHA se prepară după o tehnică specifică japoneză. Această constă în amestecarea pudrei MATCHA în apă fierbinte, cu ajutorul unui tel (pămătuf special) din lemn de bambus.
Se adaugă una sau două măsuri de pudră de MATCHA (o jumătate de linguriță – aproximativ 1g) într-un bol, preferabil printr-o sită fină. Se toarnă 80 – 100 ml apă la temperatura de 70-80 de grade Celsius și se amestecă bine în zig-zag folosind pămătuful (fără a se presa pe fundul bolului) până când la suprafață se formează o spumă cremoasă. Se consumă direct din bol.