Siropul de arțar BIO, originar din Canada, a devenit din ce în ce mai popular și în Moldova, mai ales printre adepții unui stil de viață sănătos, care îl folosesc pentru a îndulci diferite preparate.
Spre deosebire de zahăr și de alți îndulcitori rafinați care nu conțin nici o substanță nutritivă, siropul de arțar vine la pachet cu nutrienți importanți și, dacă este folosit în cantități moderate, are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.
Siropul de arțar BIO de la Bio Planet este de grad A, de o înaltă calitate și plin de nutrienți. Gradele siropului de arțar nu se referă la calitatea acestuia, ci la momentul în care este fabricat acest sirop. Astfel, siropul de tip A este din culturile timpurii de arțar, cel tip B din cele de sezon, iar cel tip C din culturile târzii.
Siropul de arțar BIO este un îndulcitor ideal, cu efect detoxifiant, poate fi consumat și de către diabetici.
BENEFICII:
- Acțiune antioxidantă – Potrivit studiilor făcute în domeniu, siropul de arțar este bogat în antioxidanți sub formă de compuși fenolici, care sunt eficienți în combaterea radicalilor liberi care determină apariția unor boli precum diabetul sau chiar cancerul. Pont: Cu cât siropul de arțar este mai închis la culoare, cu atât este mai bogat în antioxidanți.
- Luptă cu inflamația – Tot datorită conținutului bogat în antioxidanți, siropul de arțar reduce inflamația, prevenind și ajutând la tratarea unor afecțiuni precum artrita, sindromul de colon iritabil ori chiar bolile de inima. Compușii chimici din siropul de arțar reduc și stresul oxidativ, care slăbește sistemul imunitar și accelerează procesul de îmbătrânire.
- Întărește sistemul imunitar – Studiile făcute în domeniu au dovedit că zincul și manganul întăresc sistemul imunitar, asa ca siropul de arțar consumat în cantități moderate fortifică imunitatea.
- Benefic pentru sistemul reproducător masculin – Mineralele din siropul de arțar contribuie și la menținerea sănătații aparatului reproducător al bărbaților. Deficitul de minerale provoacă apariția cancerului de prostată, așa că trebuie prevenit.
- Menține pielea sănătoasă și frumoasă – La fel ca și mierea, siropul de arțar reduce inflamația de la nivelul pielii, dar și hidratează pielea foarte uscată. Combină siropul de arțar cu iaurt sau fulgi de ovăz și folosește masca obținută aplicată pe tenul curat, pentru rezultate vizibile imediat.
- Alternativa sanatoasa pentru zahar – Zaharul, chiar și îndulcitorii artificiali fără calorii cauzează diverse probleme de sănătate precum obezitatea, oboseala, anxietatea, depresia ori dificultățile de concentrare. Siropul de arțar este o alternativă sănătoasă pentru acești îndulcitori.
- Ajută la reglarea digestiei.
- Are un indice glicemic scăzut și nu crește nivelul de glucoză din sânge.
INGREDIENTE:
100% sirop de arțar* grad A
*ingredient certificat organic.
MOD DE CONSUM:
- Pe post de îndulcitor în cafea, ceai, prăjituri;
- Pe post de topping pentru clătite, așa cum îl consumă americanii;
- Pe pâinea păjită, în loc de miere;
- În fulgii de ovăz, pentru un plus de savoare;
- În iaurt grecesc simplu sau chiar cu fructe de pădure;
- Pe post de glazură pentru preparatele dulci;
- Pe post de topping pentru popcorn;
- Pe post de sos pentru legumele sotate;
- Pe post de sos pentru preparatele chinezești;
- În supele-creme dulci, precum cea de dovleac;
- Pe post de sos pentru friptură;
- Pe post de dressing pentru salată, amestecat cu zeamă de lămâie și condimente;
- Pe post de topping pentru înghețata de casă.
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:
Valoarea energetică – 1488 kJ / 355 kcal;
Grăsimi – 0 g;
din care acizi grași saturați – 0 g;
Carbohidrați – 88,6 g;
inclusiv zaharuri – 88,4 g;
Proteine - 0 g;
Sare – 0,03 g.
CANTITATE: 250 ml (350g)
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
Depozitați într-un loc răcoros și uscat.
ȚARA PRODUCĂTOĂRE: POLONIA
ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: CANADA
Produsele BIO (organice) sunt cultivate fără pesticide și insecticide iar în procesul de fabricație nu se folosesc aditivi și compuși chimici.