Search
Generic filters
-11%

Tapioca perle granulate BIO

90.00 MDL 80.00 MDL

Tapioca (Manihot esculenta) perle, aliment folosit pe scara largă în alimentație ca agent de îngroșare, în budinci, deserturi, piftii, sosuri și creme.

Tapioca este un un ingredient util și foarte versatil. Are un gust neutru și se poate integra cu ușurință în orice fel de mâncare, fie că vorbim despre rețete dulci sau sărate.

organică UE Vegan Fără lactoză

În stoc

„Superfoods” este un concept apărut recent, care se referă la alimente cu proprietăți nutritive unice, printre care se numără și tapioca, o plantă care se extrage din manioc. Tapioca se cultivă în America de Sud și a devenit extrem de populară datorită dozei importante de nutrienți pe care o conține și de care, așa cum bine știm, are nevoie organismul fiecăruia dintre noi.

Arbustul care produce tapioca este cunoscut sub numele de manioc, dar îl mai regăsești și sub denumirea de cassava (în engleză/lat. Manihot esculenta), mandioca, yuca, kappa. Acesta este cultivat în Africa, Asia și America de Sud. Pasta care se obține din procesarea lui este o substanță făinoasă, tapioca, care în magazine se poate găsi sub formă de fulgi, perle sau făină.

Tapioca păstrează aceleași proprietăți ca arbustul din care se cultivă. Ea a devenit cunoscută datorită faptului că nu conține gluten, dar și pentru că 100 de grame de tapioca oferă 9% din necesarul de fier pe care trebuie să îl consumăm zilnic, deci poate fi considerată un produs alimentar de bază.

BENEFICII:

Dacă decizi să introduci tapioca în alimentația ta zilnică și să o consumi regulat, beneficiile asupra organismului se vor vedea imediat. Iată care sunt cele mai importante:

  • Așa cum am văzut mai sus, tapioca are un conținut mare de carbohidrați, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără griji atunci când ai nevoie de un boost de energie. Îți poate oferi în egală măsură și senzația de sațietate care te ajută să îți păstrezi greutatea în limitele pe care le dorești. Conține 45% din cantitatea zilnică recomandată de carbohidrați.
  • Tapioca este un aliment ușor de digerat, cea mai clară dovadă fiind faptul că se poate introduce în alimentația bebelușilor încă din primele luni de diversificare.
  • Conține o cantitate însemnată de vitamine din complexul de B-uri, care sunt de un real ajutor atunci când este vorba despre o alimentație sănătoasă pentru o femeie însărcinată, de exemplu.
  • Tapioca este bogată în fibre, ceea ce înseamnă că ajută la o tranzitare mai rapidă a tractului digestiv, scăzând astfel șansele să te confrunți cu constipația, balonarea sau dureri intestinale.
  • Fibrele din tapioca ajută mult și inima să rămână sănătoasă. Acestea curăță colesterolul în exces de pe pereții vaselor de sânge, deci sunt de un real ajutor și țin la distanță atacurile de cord sau accidentele vasculare.
  • Tapioca reprezintă o sursă importantă de vitamina K, vitamina B9, fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6, fibre și fier, toate contribuind semnificativ la protejarea și dezvoltarea oaselor. Dacă reușești să consumi echilibrat tapioca, aceasta îți va proteja oasele, indiferent de vârstă.

INGREDIENTE:

Perle granulate de tapioca*

*ingredient certificat organic

MOD DE PREPARARE:

Se înmoaie tapioca în apă rece și se lasă aproximativ 1-2 ore până ce absoarbe în mare parte lichidul.

Într-un vas, preferabil cu fund antiaderent, se pun la foc mic tapioca înmuiată cu restul de apă, timp de 20-25 de minute. Se va fierbe până când perlele devin transparente și în tot acest timp se amestecă, pentru a nu se lipi de fundul vasului, dar, mai ales, pentru a nu se forma cocoloașe.

Tapioca se fierbe în apă, lapte sau orice alt lichid. Este nevoie de patru căni de lichid pentru o cană de tapioca. Trebuie respectată această proporție deoarece tapioca absoarbe o mare parte din lichid în timpul procesului de fierbere și ajunge chiar să-și tripleze volumul. Cum îți dai seama că este în regulă să o consumi? Amestecul se fierbe până când tapioca devine translucidă.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoare energetică: 1502 kJ / 353 kcal;

Grăsimi: 0,1 g, din care acizi grași saturați – 0 g;

Carbohidrați: 87 g, din care zaharuri – 0 g;

Proteine: 0,8 g;

Sare: 0 g.

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

ALTE INFORMAȚII:

Produsul poate conține în urma manipulării alergeni: gluten, arahide și alte nuci, susan, soia.

CANTITATE: 250 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIENTELOR: THAILANDA

Română Română Русский Русский
Scroll to Top