220.00 MDL

Ulei din semințe de cânepă presat la rece – MIRA

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Uleiul din semințe de cânepă se obține prin procedeul de presare la rece a semințelelor de cânepă Cannabis Sativa (sativa- cultivata), iar această metodă îl transformă într-unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale.

Stiai că poți, cu ajutorul uleiului de cânepă, să scazi riscurile de diabet și colesterol, să reduci manifestarile sindromului premenstrual sau cel asociat menopauzei? Dar ca o gamă largă de afecțiuni dermatologice sunt ameliorate sau chiar tratate complet cu ajutorul uleiului de cânepă?  Hai să vedem împreună mai multe informații despre acest produs minunat pentru sănătatea ta.

Semințele de cânepă sunt considerate de către specialiști unul dintre cele mai nutritive alimente din lume, datorită compoziției lor bogate în proteine complete, vitamine (în special vitamina E) și minerale (cum ar fi  fosfor, calciu, magneziu și potasiu, acizi grași nesaturați (Omega 3 și Omega 6).

Cânepa este unul dintre alimentele perfecte ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la menținerea sănătății și a stării de bine. Cănepa poate oferi un spectru larg de beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind: creșterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, îmbunătățirea circulației, întărirea sistemului imunitar și nervos, recuperarea rapidă în cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice și alergiilor.

Istoria utilizarii uleiului de cânepă iși are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani Î.H. semințele erau folosite pentru combaterea inflamațiilor pielii și erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice și excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuți și animale.

Prima utilizare terapeutică a cânepii documentată în literatura arabă se regăsește în secolele VIII-IX, părțile plantei cele mai folosite în terapie fiind semințele și într-o mai mică măsură frunzele.

Uleiul de canepa este deosebit de bogat in acizi grasi esentiali poli-nesaturati din familia omega.

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece este cunoscut ca și “uleiul perfect echilibrat al naturii” deoarece este singurul în compoziția căruia conținutul de acizi grași poli-nesăturați Omega3 și Omega6, respectiv acizi grași monosaturați Omega9 respectă proporția ideală de care organismul nostru are nevoie, ceea ce face ca uleiul să poată fi consumat pe termen lung. Uleiul din semințe de cânepă presat la rece îmbunătățește capacitatea naturală a organismului de a gestiona stresul, melancolia, depresia și lipsa de energie. Foarte bogat în uleiuri sănătose și acizi grași polifenoli care au rolul de a proteja creierul.

Uleiul din semințe de canepa poate fi considerat „vaccin” nutrițional iar introducându-l zilnic în dietă joacă rolul unui aliment protector.
Uleiul din semințe de cânepă este un ulei fin, de culoare verde, cu miros de iarbă proaspătă tăiată şi gust plăcut, specific semințelor de cânepă crude.

EFECTE ȘI BENEFICII:

Sănătatea sistemului cardio-vascular și a creierului:

  • contribuie la funcționarea normală a aparatului cardiovascular;
  • ajută la controlul nivelului de colesterol „rău” LDL și trigliceride;
  • reglează presiunea arterială și ritmul cardiac;
  • adjuvant în bolile cardiovasculare și în convalescența post-infarct;
  • are acțiune vasodilatatoare și de prevenire a formării cheagurilor de sânge;
  • acizii grași esențiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare și sunt vitali pentru teaca de mielina ce izolează celulele nervoase;

Imunitate puternică; Efect antioxidant și antiinflamator:

  • are rol antiinfecțios, susține și întărește sistemul imunitar;
  • echilibrează și eficientizează reacția organismului;
  • este eficient în combaterea bolilor auto-imune și a celor cauzate de viruși și bacterii rezistente;
  • are efect antiinflamator, reduce durerile articulare;
  • ajută în tratarea bolilor de piele, cum sunt eczemele, acneea, psoriazisul, dar și a arsurilor solare;
  • are efect antioxidant, contribuie la neutralizarea radicalilor liberi;
  • întârzie îmbătrânirea;
  • stimulează producția de colagen, contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii, unghiilor și părului;
  • are un rol important în procesul de refacere celulară;

O siluetă de invidiat; Un tract digestiv sănătos:

  • ajută la sănătatea sistemului digestiv;
  • are un conținut mare de fibre, favorizează tranzitul intestinal;
  • efect ușor laxativ;
  • reduce pofta de mâncare și facilitează pierderea în greutate;
  • ajută la creșterea masei musculare și la arderea grăsimilor;
  • menține sănătatea și frumusețea picioarelor;
  • contribuie la reglarea procesului metabolic al glucozei;
  • protejează colonul și previne apariția unor afecțiuni grave, este un bun remediu în ulcerul gastric și duodenal;

Echilibrare hormonală:

  • benefic în tratarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei (Acid Gamma-Linolenic);
  • ajută la menținerea echilibrului hormonal.

INGREDIENTE: 

Semințe de cânepă crude 100%.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

valoare energetică – 3695 kJ / 899 kcal; 
Grăsimi – 99,86 g;
din care acizi grași saturați – 10,20 g;
Acizi grași mononesaturați – 17,80 g; 
Acizi grași polinesaturați – 72,30 g;
Alfa Acid linolenic (omega 3) – 47,0 g; 
Glucide – 0,0 g; 
inclusiv zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

A se păstra în încăperi cu umiditatea max.75%, la temperatura de la 2°C până la 25°C, ferit de razele solare. După deschidere, pentru păstrarea proprietăților, sticla trebuie păstrată la frigider (altfel uleiul poate râncezi).

MOD DE ADMINISTRARE:

Uleiul de cânepă are un gust plăcut, asemănător celui de nuci. Poate fi folosit în cantități de maxim 10 – 20 ml pe zi ca atare sau ca parte a unor rețete. Este important să nu supui uleiul tratamentului termic (deci fără coacere, fierbere sau prăjire) – dacă ți-ai propus o rețetă mai complexă, adaugă-l la final.

Astfel, acest ulei atât de benefic sănătății poate fi folosit în feluri de mâncare precum:

  • salate – se potrivește de minune într-o salată vegetariană. De exemplu, pe lângă spanac, avocado și boabe de porumb, câteva semințe de cânepă vor fi mai mult decât binevenite;
  • paste – picură câteva picături de ulei după ce ai pus pastele în farfurie;
  • cartofi copți;
  • orez cu legume;
  • hummus;
  • pesto;
  • maioneză vegetariană;
  • shake-uri proteice;
  • supe reci;
  • sosuri;
  • smoothie-uri.

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Alege gramaj

250 ml

Shopping Cart
Scroll to Top