120.00 MDL

Ulei din miez de nucă presat la rece – MIRA

Uleiul din miez de nucă este utilizat pe scară largă în bucătăria asiatică și SUA pentru salate, pentru gătirea sosurilor, pentru toate tipurile de preparate reci. Deosebit de bine se foloseşte în preparatele din aluat. Uleiul din miez de nucă – este un produs de calitate foarte înaltă, cu un gust de valoare. Acesta este un produs cu calităţi mari nutritive în perioada de recuperare după boli și operații.

logo_vegan  logo_glutenfree    logo_lactosefree    logo_rawfood

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Componenţi principali: acizi graşi polinesaturați, grăsimi polinesaturate: omega-3, omega-6; vitamina E, A, B, macro- și microelemente: zinc, cupru, iod, calciu, magneziu, fier, fosfor, cobalt.

Nucile (Júglans régia) sunt cele mai răspândite în țara noastră, sunt reprezentanți unici ai familiei Juglandaceae, atât în compoziția cât și în proprietățile lor. Se merită de menționat faptul că în miezul de nuci sunt mai mulți nutrienți și microelemente decât în ouă, orice fel de carne și produse lactate, iar conținutul de Lizină e unic în comparație cu alte tipuri de nuci. Datorită conținutului ridicat de Lizină, uleiul are capacitatea de a accelera și optimiza absorbția proteinelor, iar combinația principalelor componente ridică uleiul din Miez de Nucă la rangul celor mai bune mijloace de prevenire a bolilor cardiace și vasculare ( mai ales asteroscleroză ) și normalizarea metabolismului.

Uleiul din Miez de Nucă are o nuanță frumoasă de chihlimbar, un miros foarte fin și un gust specific dpresare la rece

e nucă.

Este obținut prin presare la rece a fructelor uscate de Juglans Regia, plantă originară din Asia, dar care este cultivată extins și în Moldova. Uleiul din miez de nucă este verzui semitransparent și are o aromă caracteristică de nuci, care îl face foarte prețuit printre gurmanzi.

Datorită conținutului mare în acizi grași mono- și polinesaturați, în Vitamina Eși fitosteroli, are beneficii importante pentru sănătate:

• Reducerea nivelului de colesterol;
• Prevenția bolilor cardiovasculare;
• Reducerea riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral;
• Proprietăți antioxidante și antiinflamatoare;
• Acțiune antiseptică și antibacterienă;
• Proprietăți regenerante a pielii;

Toate aceste efecte se manifestă la utilizarea constantă și de lungă durată a uleiului din miez de  nucă.

Frecția cu ulei din miez de  nucă a întregului corp este indicată în tratamentul copiilor anemici și rahitici.

Prelucrarea termică îi diminuează substanțial beneficiile. Râncezește forte ușor, de aceea trebuie păstrat la frig și întuneric.

Uleiul presat la rece din miez de nucă conține: acizi graşi polinesaturați, grăsimi polinesaturate: omega-3, omega-6; vitamina E, A, B, macro- și microelemente: zinc, cupru, iod, calciu, magneziu, fier, fosfor, cobalt.

Proprietăți: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat.

Uz intern:

  • stimulează producţia de melatonină, oferind un somn odihnitor;
  • este bogat în antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, vinovaţi pentru deteriorarea celulelor;
  • datorită acizilor graşi buni, uleiul de nucă stimulează creierul, memoria şi nivelul de concentrare;
  • scade colesterolul rău şi trigliceridele, fiind recomandat persoanelor care suferă de hipercolesterolemie şi sunt predispuse la ateroscleroză.

Uz extern:

  • hrănește și previne uscarea pielii;
  • remediul ideal împotriva ridurilor, fiind potrivit pentru un  ten uscat, ridat şi îmbătrânit;
  • hidratează și revigorează tenul matur;
  • estompează ridurile fine;
  • menţine elasticitatea şi revigorează tenul.

CONSUM:

  • Se adaugă așa cum este în mâncăruri reci sau în cele fierbinți înainte de servire;
  • Este indicat ca uleiurile vegetale nerafinate(presate la rece) să fie folosite ca atare în preparatele reci pentru a beneficia din plin de proprietățile lor.
  • Aroma de nuci se potrivește cu oțetul balsamic,  mierea și sucul de lămâie pentru obținerea dressing-urilor pentru salate;
  • poate constitui nota finală pentru preparatele din carne, pește, legume și chiar deserturi, contribuind la bogăția gustului;
  • Se poate folosi atât în alimentație, cât și în cosmetică.

INGREDIENTE:

miez de nucă crude 100%

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

Valoare energetică – 3687 kJ / 897 kcal;
Grăsimi – 99,65 g;
din care acizi grași saturați – 6,40 g;
acizi grași mononesaturați – 28,0 g;
acizi grași polinesaturați – 65,0 g;
Carbohidrați – 0,0 g;
Zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mâncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

A se păstra la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui.

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top