Search
Generic filters

Ulei din semințe de struguri presat la rece – MIRA

120.00 MDL

Uleiul din Semințe de Struguri, datorită proprietăților sale nutritive, este frecvent utilizat în cosmetologie. Pe baza acestui ulei se prepară măști pentru piele și păr, creme, loțiuni tonice, exfolianți. În componența sa se găsește Resveratrol, cel mai puternic antioxidant, ce depășește activitatea beta-carotenului de 5 ori, vitamina E-50 ori, vitamina C-20 de ori. Gurmanzii îl folosesc și la prepararea salatelor, maionezelor, legumelor coapte. E unul din puținele uleiuri rezistent la temperaturi înalte. Uleiul din Semințe de Struguri se caracterizează printr-o culoare galben-verzuie, cu un gust și miros specific (în dependență de cantitatea semințelor fermentate).

logo_vegan  logo_glutenfree    logo_lactosefree    logo_rawfood

În stoc

Mira

Componenţi principali: acizi graşi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, F

Este un ulei cu un puternic rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului. Ajută de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistenţă a sistemului imunitar.

Stimulează regenerarea celulară, are efect antioxidant, dermonutritiv şi emolient. Fiind un ulei cu o consistenţă fină, uşoară, se absoarbe rapid în piele şi nu lasă urme grase.

Extern este folosit ca soluţie de masaj pentru piele, pe care o hrăneşte, previne uscarea sa, ajută la menţinerea tinereţii şi a elasticităţii naturale, regenerează şi revitalizează pielea. Este eficient în prevenirea şi reducerea ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor. Pentru tenul uscat o dată la trei zile se aplică pe piele ca atare, nediluat, se masează obrajii, pomeţii, fruntea şi gâtul, cu ulei din sâmburi de struguri.

Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat „crud”, pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc.

Uleiul presat la rece din semințe de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc.

Proprietăți: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat.

Uz intern:

  • grăsimile nesaturate mențin elasticitatea și permeabilitatea vaselor de sânge și previn bolile vasculare;
  • benefic persoanelor care suferă de varice și hemoroizi, întărind capilarele;
  • ajută  reducerea colesterolului rău, ajută prevenirea aterosclerozei și bolile cardiace;
  • întărește sistemul imunitar și ferește de infecții;
  • antioxidanții previn procesele de îmbătrânire prematură a celulelor;
  • menține sănătatea articulațiilor și are afect antiinflamator recomandat persoanelor care suferă de reumatism și artrită;
  • are efect antialergic deoarece blochează enzimele care produc histaminele.

Uz extern:

  • hrănește și previne uscarea pielii;
  • stimulează producerea de colagen;
  • hidratează și revigorează tenul matur;
  • estompează ridurile fine;
  • recomandat tenului acneic cu acțiune antibacteriană și astringentă;
  • cicatrizează rănile ușoare: zgârieturi, arsuri minore etc.
  • adjuvant în caz de fragilitate capilară, recomandat pentru ten cuperozic;
  • îmbunătățește circulația în cazul venelor varicoase;
  • previne și tratează celulita;
  • hrănește firul de păr.

CONSUM:

  • Se adaugă așa cum este, neîncălzit, în salate sau sosuri reci, ori peste legumele înăbușite, după ce s-au răcit.
  • Este indicat ca uleiurile vegetale nerafinate(presate la rece) să fie folosite ca atare în preparatele reci pentru a beneficia din plin de proprietățile lor.
  • Poate fi consumat ca și supliment nutritiv, la recomandarea medicului nutriționist.
  • Se poate folosi atât în alimentație, cât și în cosmetică.

INGREDIENTE:

semințe de struguri crude 100%

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

Valoare energetică – 3689 kJ / 897 kcal;
Grăsimi – 99,7 g;
din care acizi grași saturați – 14,30 g;
acizi grași mononesaturați – 22,0 g;
acizi grași polinesaturați – 64,0 g;
Carbohidrați – 0,0 g;
Zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

A se păstra la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui.

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Scroll to Top