Uleiul din semințe de susan, presat la rece este cel mai rezistent la oxidare dintre toate tipurile de ulei presate la rece. Datorită gustului său tipic, uleiul de susan oferă personalitate și savoare acolo unde este adăugat. Uleiul din semințe de susan e perfect atât pentru bucătăria orientală, dar și pentru legumele sote, carnea de pasare și fructele de mare. Are un echilibru bun între acizii grași, un plus la calitățile pe care deja le are.
PROPRIETĂȚI:
- Beneficiile sale pentru sănătate sunt aduse de nutrienții diverși și esențiali pe care îi conține, precum și din proprietățile antiseptice și antiinflamatorii;
- Menține sănătatea și frumusețea pielii, previne diabetul, protejează sănătatea orală, reduce presiunea arterială;
- Uleiul de susan este folosit de peste 5000 de ani, ca ingredient culinar sau ca remediu natural pentru problemele pielii, dinților și oaselor;
- Constituie sursa unor fitonutrienți importanți, precum grăsimile esențiale Omega 6, antioxidanții de tipul flavonoizilor fenolici, vitaminelor și fibrelor alimentare;
- Este bogat în fosfolipizi, lecitină, vitaminele (B1, B2, B9, E), fier, acizi grași nesaturați, antioxidanți și are un conținut ridicat de calciu;
- Este recomandat pentru tratarea bolilor coronariene, reglarea colesterului din sânge, împotriva reumatismului, impotenței, bolilor renale, împotriva apariției cancerului de colon, detoxifierea ficatului și rinichilor, reglarea tensiunii arteriale, previne infarctul și apariția atacurilor celebrale, antiviral, antifungic, antiinflamator, eficient împotriva congestiei nazale și ajută la vindecarea sinuzitei, eficient pentru sistemul nervos, creier și sistemul endocrin, remediu natural puternic pentru tulburările de memorie.
- Este un cosmetic natural miraculos, utilizat pentru hidratarea pielii, protecție solară, eczeme, psoriazis, descuamare, îngrijirea părului și scalpului, poate fi folosit fără nici o problemă pentru masarea bebelușilor.
CONSUM:
- Se adaugă așa cum este, neîncălzit, în salate sau sosuri reci, ori peste legumele înăbușite, după ce s-au răcit.
- Este indicat ca uleiurile vegetale nerafinate(presate la rece) să fie folosite ca atare în preparatele reci pentru a beneficia din plin de proprietățile lor.
- Poate fi consumat ca și supliment nutritiv, la recomandarea medicului nutriționist.
- Se poate folosi atât în alimentație, cât și în cosmetică.
INGREDIENTE:
semințe de susan crude 100%
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:
Valoare energetică – 3694 kJ / 899 kcal;
Grăsimi – 99,85 g;
din care acizi grași saturați – 14,0 g;
acizi grași mononesaturați – 40,0 g;
acizi grași polinesaturați – 42,0 g;
Carbohidrați – 0,0 g;
Zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;
Vitamina E – 11 mg (92% din aportul zilnic de referință).
IMPORTANT!
- Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
- Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
- Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
- Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
- Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.
CANTITATE: 100 ml – 250 ml
DEPOZITARE RECOMANDATĂ:
A se păstra la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui.