Ulei esențial CUIȘOIARE BIO 10ml – FLORAME
Eugenia caryophyllus
Cultura: biologică
Familie: myrtacee
Profil biochimic: acetate de eugenyle, b-caryophyllene, eugenol
Organ: muguri de flori (cuișoare), distilate cu vapori de apă
Origine: Madagascar
Ceea ce se numește cuișor corespunde mugurilor florali inchiși ai plantei și din aceste terminații florale uscate se obține uleiul de cuișoare. În Evul Mediu, cuiul de la cuișoare intră în compoziția preparatelor antidurere și digestive. Astăzi uleiul esențial de cuișoare este recunoscut pentru proprietățile sale calmante. Mirosul său amintește de preparatele dentare, este condimentat, puternic și picant. În bucătarie împreună cu scorțișoara, aroma sa este explozivă în preparatele dulci.
Calmează durerile dentare.
Proprietațile sale antiseptice fiind foarte puternice previn riscul de infecții dentare și cutanate. Stimulează memoria și tonusul psihic.
Recomandări:
A nu se utiliza de către femeile însărcinate sau care alăptează și nici la copiii sub 7 ani.
A nu se utiliza de către persoanele cu antecedente de convulsii și/sau alergice la uleiuri esențiale.
Consultați specialistul pentru orice indicație terapeutică sau tratament pe cale orală.
A nu se utiliza pur. Destinat doar uzului extern.