180.00 MDL

Ulei din semințe de dovleac presat la rece – mira

Uleiul din semințe de dovleac este un produs sănătos și gustos, care a fost descoperit relativ recent, cu aproximativ 300 de ani în urmă. Și doar la sfârșitul secolului XX s-a demonstrat că produsul are proprietăți terapeutice- ameliorează inflamația și reglează metabolismul, întărește oasele și acționează binefic asupra sistemului reproductiv. Uleiul conține o cantitate semnificativă de acizi grași nesaturați, antioxidanți, zinc, fosfor, magneziu, mangan, vitaminele A, B, E. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul Uleiului de Dovleac zilnic, în porțiuni mici.

Vegan Fara gluten  Fără lactoză Mancare cruda

În stoc

Uleiul din semințe de dovleac are o consistență vîscoasă, o culoare verde-roșietică și un gust plăcut de semințe cu miros fin asemenea deserturilor.

BENEFICIILE ULEIULUI DIN SEMINȚE DE DOVLEAC

SĂNĂTATE:

  • Reduce inflamația;
  • Previne apariția și dezvoltarea cancerului;
  • Menține sănătatea sistemului nervos;
  • Menține sănătoasă inima și vasele sanguive;
  • Previne apariția diabetului;
  • Menține sănătatea sistemului urinar;
  • Îmbunătățește digestia;
  • Întărește sistemul imunitar;
  • Regenerează organismul după operație;
  • Previne tulburările de coagulare a sângelui;
  • Ajută la întărirea oaselor;
  • Reduce nivelul colesterolului rău;
  • Luptă cu paraziții intestinali;
  • Crește nivelul de energie;
  • Combate anemia cauzată de deficiența de fier;
  • Ameliorează sindromul premenstrual;
  • Benefic în timpul sarcinii;
  • Previne dezvoltarea adenomului de prostată;
  • Stimulează funcția reproductivă la bărbați.

FRUMUSEȚE:

  • Tratează problemele de piele;
  • Luptă cu acneea;
  • Accelerează creșterea părului.
    Componența: potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, zinc, seleniu, mangan, vitaminele A, B3, B5, B9, E, K, Omega-6, Omega-9, Omega-3.

INGREDIENTE: 

Semințe de dovleac crude 100%.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

valoare energetică – 3689 kJ / 897 kcal; 
Grăsimi – 99,70 g;
din care acizi grași saturați – 14,20 g;
Acizi grași mononesaturați – 36,50 g; 
Acizi grași polinesaturați – 49,30 g;
Alfa Acid linolenic (omega 3) – 47,0 g; 
Glucide – 0,0 g; 
inclusiv zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

Carotenoizi – 12 mg;

Vitamina E – Tocoferol – 3,50 mg;
Vitamina K – 112,00 mcg;

CONTRAINDICAȚII:

  • Poate provoca alergii;
  • Poate provoca otrăvire sau diaree, dureri de stomac, dacă e consumat excesiv;
  • Este incompatibil cu medicamente diuretice;
  • Este nesigur pentru persoanele cu hipoglicemie;
  • Nu este sigur pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută;
  • Este contraindicat persoanelor care suferă de colecistită.

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

A se păstra în încăperi cu umiditatea max.75%, la temperatura de la 2°C până la 25°C, ferit de razele solare. A se consuma de preferință timp de 2-3 luni după deschidere.

MOD DE ADMINISTRARE:

Uleiul din semințe de dovleac este folosit pe larg atât în bucătărie, cât și în cosmetologie și medicină. Pentru eliminarea paraziților intestinali, se consuma câte o linguriță de ulei de Dovleac de 3 ori pe zi cu 30 min. înainte de masă, timp de 10 zile sau, 1 linguriță/ zi timp de 30 zile, nu uităm să consumăm multă apă pentru a curăți intestinul de paraziți. În celelalte cazuri, 1-2 linguriți pe zi sunt suficiente, timp de 30 zile după care se face pauză de 4-6 săptămîni.
În bucătărie, uleiul din semințe de dovleac este adăugat în salate și supe, folosit pentru gătitul marinadelor, sosurilor, a mâncărurilor din carne și pește, la fel pe post de dressing în deserturi. Produsul trebuie adăugat exclusiv la mâncăruri gata preparate.
În cosmetologie, acest produs este utilizat în cremele cu efect anti-îmbătrânire. De asemenea, este folosit și în măști pentru păr, față, corp sau la masaj. În același timp, uleiul de Dovleac se folosește pentru buzele uscate, arsuri și mușcături sau chiar în aromaterapie.

Tips&Tricks: O linguriță de ulei din semințe de dovleac conține aceeași cantitate de nutrienți ca 3 kilograme de dovleac brut.
Pentru orice boli parazitare, se recomandă combinarea aportului de ulei cu aportul de semințe de dovleac crude.
Uleiul din semințe de dovleac este sensibil la lumină. Această caracteristică este secretul pentru curățarea petelor de ulei de Dovleac. Expune partea pătată la soare, lumina (razele UV) o va descolora. Apoi, spală ca de obicei și vei observa că pata a dispărut.

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Alege gramaj

100 ml, 250 ml

Shopping Cart
Scroll to Top