45.00 MDL

Ulei din semințe de floarea soarelui presat la rece – MIRA

Primul pas în viața în stilul wellness este alimentația corectă, înlocuiți uleiul rafinat tradițional din salată cu uleiul din semințe de floarea soarelui obținut prin presare la rece. Gustul bucatelor se va schimba și dumneavoastră vă veți simți mai lejer și mai proaspeți.

Vegan Fara gluten  Fără lactoză Mancare cruda

Stoc epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Uleiul de Floarea Soarelui, cel mai popular ulei vegetal în bucătăriile noastre. E întratât de popular încât nu îl mai apreciem la justa valoare, deși, acest ulei presat la rece are calități benefice pentru organismul uman. Uleiul este stors prin metoda mecanică tradițională la o temperatură ce nu depășește 50°C, ceea ce permite să fie păstrate toate micro și macroelementele benefice pentru sănătate care sunt conținute în semințele de floarea soarelui. Monoacidul gras nesaturat Omega-9 și poliacizii nesaturați Omega-3 și Omega-6 sunt baza uleiului de floarea soarelui, cantitatea lor atinge 90% din conținut.

Grație acestora uleiul reduce nivelul de colesterol în sânge, consolidează mușchiul cardiac și contribuie la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece conține alfa-tocopherol sau vitamina E spre deosebire de uleiul rafinat, care trece procedura de înlăturare a tuturor nutrimentelor cu vapori fierbinți. Vitamina E este principalul asistent în consolidarea funcțiilor de protecție ale organismului și în lupta împotriva radicalilor liberi.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece este de o culoare aurie și deține o aromă tandră și discretă.

UTILIZARE:

Uleiul din semințe de floarea soarelui este un produs care este utilizat de oameni de-a lungul timpului, numărul de rețete cu conținutul acestuia este uimitor.

Este foarte complicat să urmezi un regim alimentar corect în ritmul actual de viață. Batoanele de ciocolată și chiflele astâmpără foamea pentru un timp scurt, iar noi suntem adepții gustărilor sănătoase, din acest motiv vă recomandăm tartine cu carne de pui, cașcaval, roșii cherry, rucola și pâine integrală unsă cu ulei de floarea soarelui.

Vă propunem să folosiți uleiul de floarea soarelui în salate din legume suculente, nuci și semințe. Amatorii de bucate consistente reci vor aprecia maioneza pregătită în casă pe care o pot folosi în calitate de dressing în salata preferată din carne de pui și bucăți de ananas.

Vă recomandăm un sos lejer pesto preparat pe bază de ulei din semințe de floarea soarelui pentru a fi utilizat pe toasturi sau pizza.

INGREDIENTE: 

Semințe de floarea soarelui crude 100%.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

valoare energetică – 3689 kJ / 897 kcal; 
Grăsimi – 99,66 g;
din care acizi grași saturați – 13,00 g;
Acizi grași mononesaturați – 23,50 g; 
Acizi grași polinesaturați – 64,00 g;
Vitamina E – 44 mg; 
Glucide – 0,0 g; 
inclusiv zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

A se păstra în încăperi cu umiditatea max.75%, la temperatura de la 2°C până la 25°C, ferit de razele solare. A se consuma de preferință timp de 2-3 luni după deschidere.

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top