Search
Generic filters

Ulei din semințe de in presat la rece – mira

Uleiul din semințe de in este un produs natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de in, astfel încât proprietățile curative și calitațile tămăduitoare sa nu fie pierdute.
În compoziția uleiului de semințe de in, intră lignani (chimicale naturale din plante cu capacitate antioxidantă) care au proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antitumoral.

Vegan Fara gluten  Fără lactoză Mancare cruda

80.00 MDL

Epuizat

Vei primi un e-mail când acest produs va fi din nou în stoc

Cercetatorii susțin că lignanii din semințele de in, aduc multe promisiuni in bătălia cu afecțiunile, incluzând un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cancerul la sân.

Uleiul din semințe de in conține lecitină și este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, uleiul de in are acțiune antiinflamatoare, cardioprotectoare și de reducere a grăsimilor din sânge.

Uleiul din semințe de in are calități deosebite, conținând de doua ori mai mulți acizi grași Omega 3 decât uleiul de pește și un amestec de acizi esențiali Omega 3 și Omega 9.

Toți acești aminoacizi au un rol primordial în refacerea celulară, fiind foarte utili în tratarea sau ameliorarea diverselor afecțiuni.

Uleiul din semințe de in are o culoare aurie spre maro deschis, cu un gust plăcut și bogat, specific semințelor crude de in și arahide, ușor dulceag, cu miros accentuat de fîn și iz ușor de pește (datorită acizilor grași omega-3).

BENEFICII: 

  • Sursă excelenă de fibre vegetale;
  • Sursă de vitamine și minerale: zinc, fier, Viramina E, caroten, Vitaminele B, magneziu, calciu, sulf, potasiu, fosfor, mangan, curpu, nichel, molibden, crom și cobalt;
  • Este un antioxidant natural;
  • Benefic în timpul menopauzei;
  • Beneficii în sănătate, cosmetică și stare psihică;
  • Previne osteoporoza, artrita;
  • Tratează constipația și diareea;
  • Ajută la prevenirea cancerului, ajută la tratamentul sclerozei multiple;
  • Ajută la tratarea hiperplaziei prostatei, îmbunătățește potența masculină;
  • Tratează acneea și previn căderea părului;
  • Ajută la vindecarea eczemelor.

INGREDIENTE: 

Semințe de in crude 100%.

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:

valoare energetică – 3809 kJ / 927 kcal; 
Grăsimi – 99,87 g;
din care acizi grași saturați – 9,40 g;
Acizi grași mononesaturați – 19,20 g; 
Acizi grași polinesaturați – 71,40 g;
Alfa Acid linolenic (omega 3) – 47,0 g; 
Glucide – 0,0 g; 
inclusiv zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

Vitamina E – 20 mg.

CONDIȚII DE PĂSTRARE:

A se păstra în încăperi cu umiditatea max.75%, la temperatura de la 2°C pînă la 25°C, ferit de razele solare. A se consuma de preferință timp de 3-5 săptămîni după deschidere.

MOD DE ADMINISTRARE:

Uleiurile presate la rece se adaugă la mâncăruri gata pregătite (la o temperatură la care bucatele pot fi servite). Uleiul din semințe de in se potrivește foarte bine cu următoarele alimente: brînză, iaurt, pește, ouă. La fel poate fi administrat în scopuri terapeutice, doza recomandată este de 1-2 linguriți pe zi pentru un om matur, cu 30 min. înainte de masă.
Pe lîngă consumul intern, poate fi utilizat și extern la masaje faciale și corporale, ca demachiant, ca mască hrănitoare pentru păr, față (evitați pielea din zona ochilor), ca bază pentru uleiurile eterice.

CONTRAINDICAȚII:

Evitați să consumați ulei de in dacă urmați un tratament cu medicamente anticoagulante, medicamente care scad glicemia, Ciclosporină. Tulburări digestive. Poate provoca o naștere prematură. În cazul unor boli, dacă suferiți de degenerescența maculară a ochilor sau cancerul de prostată, boli ale vezicii biliare și pancreasului.

Tips & Tricks: Pentru unii dintre noi, uleiul din semințe de in nu are tocmai cel mai plăcut gust, însă acesta nu e un motiv pentru a exclude din dietă un aliment atât de bogat în nutrienți. O soluție ar fi, combinarea uleiului din semințe de in în mâncăruri cu alt tip de ulei care i-ar putea neutraliza gustul și mirosul, de exemplu ulei presat la rece din semințe de floarea soarelui, din semințe de susan.

IMPORTANT!

  • Dacă simțiți că uleiul capătă un gust amărui, înseamnă că e oxidat, respectiv evitați să îl consumați;
  • Nu se recomandă tratarea termică a uleiurilor presate la rece pentru că sunt sensibile la temperaturi ridicate și își pierd calitățile nutritive transformându-le în componente toxice;
  • Mîncarea cu adaos de ulei presat la rece trebuie consumată în cel mai apropiat timp, proaspăt;
  • Consumul excesiv poate provoca reacții nedorite, respectați doza recomandată zilnic;
  • Informația prezentată are caracter pur informativ, sub nici o formă nu poate înlocui prescripția unui medic specialist. Vă îndemnăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizarea produselor prezentate.

CANTITATE: 250 ml

ȚARA PRODUCĂTOARE: MOLDOVA

Shopping Cart
Scroll to Top