fbpx
Close
str. Lev Tolstoi 24/1 Chisinau
(+373) 696 31 300, (+373) 686 86 007 info@aromebio.md

Unt de cacao RAW BIO (în vrac) – Peru

Unt de cacao RAW BIO (în vrac) – Peru

150 MDL360 MDL

Clear

Description

Untul de cacao BIO RAW (procesat la rece) este binecunoscut pentru efectele sale extraordinare atunci când este folosit extern, pentru sănătatea pielii. Însă untul raw de cacao se poate folosi și în bucătărie, produsul fiind deosebit de apreciat în bucătăria raw.

CANTITATE:  300 g =>150 lei

                           500 g =>200 lei

                           1000 g =>360 lei

Arborele de cacao este una dintre acele plante despre care se știu puține, dar care produce roade extraordinare. Untul de cacao este un tip de grăsime vegetală naturală cu un nivel ridicat de grăsimi saturate. El conține: 34,5% acid oleic (omega 9), 34,5% acid stearic, 26% acid palmitic, 3,2% acid linoleic (omega 6), 1% acid arahidonic, 0,3% acid palmitoleic, restul de 0,5% fiind alcătuit tot din acizi grași.

De asemenea, untul de cacao conține triptofan și antioxidanți (polifenoli, flavonoide), dar și calciu, magneziu, zinc, potasiu, vitamine E și vitamina K și un compus similar cafeinei. Consumarea lui stimulează producția de feniletilamină și dopamină, ambele responsabile de o stare de ușoară euforie și visare. De aceea, ori de câte ori consumi o pătrățică de ciocolată neagră starea ta de spirit se îmbunătățește.

Untul de cacao raw (nerafinat) este produsul obținut după o primă presare. Este cel în producția căruia s-a intervenit cel mai puțin și este cel mai sănătos. Este solid, însă devine maleabil dacă este ținut la căldură. Are o aromă mai puternică de cacao și, în cazul în care vrei să-l folosești la gătit, este varianta cea mai bună.

BENEFICII:

Untul de cacao este comestibil, fiind utilizat pentru pregătirea multor deserturi raw vegane și nu numai, pentru că are și o largă utilizare în cosmetică, mai ales cea home-made și self-made, în creme simple care se prepară rapid din una-două ingrediente. Iată câteva beneficii de care te vei bucura dacă îl folosești ca ingredient în prăjituri:

  • are un conţinut ridicat de acizi grași buni (omega 9 și omega 6), de ajutor pentru creier și sistemul cardiovascular;
  • polifenolii pe care îi conține ajută la ameliorarea simptomelor astmului;
  • este un antidepresiv natural, ajutând la producția hormonului fericirii – serotonina.

Untul de cacao se regăsește în multe produse cosmetice, pentru că are o mulțime de beneficii pentru piele, rezultate ale unor tratamente simple, multe reușind să egaleze tratamente cosmetice costisitoare efectuate la câte un salon cosmetic. Printre ele se numără:

  • stimulează producția de colagen, fapt ce duce la estomparea ridurilor, cât și la prevenirea lor;
  • hidratează foarte bine pielea și îi conferă o textură catifelată, fiind recomandat inclusiv pentru utilizarea pe ten, nu doar pe corp;
  • ajută la tratarea și estomparea cicatricilor;
  • calmează iritațiile și ajută la tratarea unor afecțiuni precum eczema sau dermatita;
  • este bun pentru obținerea rapidă a unui bronz uniform, mult căutat de către femei, din ce în ce mai conștiente că expunerea îndelungată la soare este periculoasă;
  • previne și estompează vergeturile, fiind de mare ajutor femeilor în timpul sarcinii în combaterea apariției lor, mai ales pentru că este un produs natural;
  • combate efectele negative ale soarelui și ale vântului asupra pielii de pe față, brațe sau restul corpului;
  • previne uscarea pielii pe care o hrănește sănătos și îi conferă un aspect strălucitor.

Untul de cacao poate fi folosit pe piele în timpul verii pentru a o proteja de efectele soarelui, cât și de deshidratare, dar și iarna, când pielea are de suferit din cauza frigului și a vântului. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, atât pentru cel uscat, cât și pentru ten gras.

Untul de cacao ajută la îmbunătățirea aspectului părului

Nu doar pielea poate fi răsfățată cu unt de cacao, ci și părul. Untul de cacao ajută la refacerea structurii firului de păr, hidratează scalpul și vârfurile ajutând la repararea vârfurilor despicate și tocite.

În același timp, untul de cacao:

  • hrănește părul și îl face mai rezistent în fața factorilor nocivi de mediu;
  • ajută la descurcarea părului și îl face mai ușor de pieptanat și de coafat;
  • întărește firul de păr și previne rupererea lui;
  • dă volum părului;
  • hrănește scalpul și previne uscarea lui, ceea ce îl face un remediu eficient împotriva mătreții.

INGREDIENTE: 

Unt de cacao* raw 100%

*ingredient certificat organic

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:

Valoare energetică – 3689 kJ / 897 kcal 
Grăsimi – 99,7 g;
din care acizi grași saturați – 62,7 g;
Carbohidrați – <0,1 g; 
inclusiv zaharuri – <0,1 g;
Proteină – <0,1 g;

Fibre – <0,1 g;
Sare – <0,1 mg.

ȚARA DE ORIGINE A INGREDIETENLOR: PERU

       Raw Food

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Unt de cacao RAW BIO (în vrac) – Peru”

Your email address will not be published. Required fields are marked *