160.00 MDL

Zahăr din floare de cocos nerafinat BIO

În stoc

Zahăr de cocos. Cum se produce?

cAbia la vârsta de 15 ani, cocotierul face nuci de cocos. Mai mult, copacul de cocos are beneficii şi pentru mediul înconjurător, datorită abilităţii sale de a preveni eroziunea solului (fiind benefic pentru ecosistemul înconjurător). Faptul că acest palmierul de nucă de cocos poate fi crescut în aproape orice tip de sol, întăreşte convingerea generală că acest copac este unul din cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit de la natură.

Florile produc o sevă care se colectează în niște containere, unde este încălzită pentru ca apa să se evapore. La final se obține zahărul de cocos.

Zahărul din flori de cocos poate fi pudră, pastă sau zahăr cristalizat, iar culorile pot fi de la galben deschis la maro închis.

Beneficii

Zahărul din flori de cocos este bogat în oligominerale, 12 vitamine din complexul de vitamine B esențiale, aminoacizi.

Zahărul de cocos este bogat în tiamină, riboflavină, acid folic. Mai conține minerale precum fosforul, potasiul, azotul, magneziul, manganul, cuprul. În cantități mici mai putem găsi zinc, fier, calciu, bor, sulf, sodiu și clor.

Zahăr din cocos – conține inulina, o fibră ce are un indice glicemic scăzut – 35, dublu mai puțin față de zahărul clasic. Este bogat și în antioxidanți. Conține fructoză 45%.

Proprietăți

Zahărul de cocos sau zahărul din flori de cocos poate fi consumat de diabetici, pentru că are un indice glicemic scăzut.

Acest zahăr de cocos fiind bogat în antioxidanți este eficient în infecții, poluare, persoanelor de orice vârstă pentru sănătatea celulară.

Vitaminele din complexul B au un rol important în funcționarea organismului, elimină toxinele, au grijă de sistemul muscular, de cel osos.

Vitamina B8 este eficientă în combaterea anxietății și depresiei.

Potasiul din zahărul din flori de cocos ajută în hipertensiune, scade nivelul de zahăr din sânge, zincul are efect asupra fertilității, sistemului imunitar.

Fosforul ajută sănătății oaselor și funcționării rinichilor, cuprul ajută la producerea melatoniei.

Este bogat în aminoacizi, 16 la număr, fiind un zahăr neprocesat.

Ajută la buna funcționare a creierului, tratează depresiile, menține echilibrul proteic și a sistemului nervos.

Toți aminoacizii sunt importanți pentru funcționarea metabolismului, producerea de hormoni și enzime, pentru creșterea și repararea celulelor.

Se absoarbe lent în organism și de aceea nu suprasolicită pancreasul.

Zahărul din cocos – alternativa sănătoasă în bucătărie!

Acest zahăr din cocos poate fi folosit cu succes în prepararea deserturilor, în ceaiuri, cafea, lapte, etc.

Zahărul din flori de cocos are un gust plăcut de caramel.

Ca să ai o dietă sănătoasă, încearcă să reduci pe cât posibil zahărul alb!

INGREDIENTE: 

Zahăr din floare  de cocos* 100%. (*provin din agricultură ecologică).

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

Depozitați într-un loc răcoros și uscat.

CANTITATE: 300 g

ȚARA PRODUCĂTOARE: POLONIA

ȚARA DE ORIGINE A INGREDITENTELOR: IDONESIA

Shopping Cart
Scroll to Top