Timp de fierbere : 25 minute
Nivel de dificultate: usor
Portii : 4
Ingrediente:
- ceapă
- 1 broccoli
- 5 pumnisori de quinoa
- 1 cub de bulion de pui
- 1 lingură de ulei de măsline sau cocos
- piper
- 1 lingura de parmezan sau smîntîna
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, undeaza ceapa tocata în ulei de masline sau cocos si adauga quinoa.
- Se toarnă apa (suficientă pentru a acoperi generos quinoa) cu cubul de bulion. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba 10 minute.
- Taie broccoli în buchetele și pune-le peste quinoa.
- Acopera din nou și lasa sa fiarba inca 10 – 15 minute.
- Deoarece quinoa se fierbe mai greu decât orezul, verifica dacă este prea crocantă și mai adăugă apă dacă este necesar.
- Chiar înainte de servire, presara cu parmezan sau adauga smîntîna.Poate fi servita ca garnitura la pește sau ca atare.
Pofta mare !