Aceast tabouleh simplu și savuros este recomandat de revista franceză LeMonde.
Pătrunjelul este vedeta acestei rețete, din acest motiv iată câteva beneficii pe care le aduce organismului nostru: tratează cu succes o varietate de boli, de la astenie , anemie feriptivă (deoarece conține mult fier), tulburări de prostată, tulburări circulatorii și până la eliminarea toxinelor din organism.
Ingredientul principal este amaranth-ul sau poate fi înlocuit cu cous-cous sau quinoa albă, deci o rețetă FĂRĂ GLUTEN, îmbogățită cu plante, inclusiv vitamina C (roșii, pătrunjel) și aromă de măsline. Ideală pentru vegetarieni sau în combinație cu mesele copioase.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 20 minute
Porții: 2 persoane
Ingrediente:
1/2 pahar de amaranth/cous-cous/quinoa albă
1 roșie
2 linguri de pătrunjel
1 ceașcă de măsline negre, fără sâmbure
1-2 lingurițe de ulei de măsline
sare și piper după gust
Mod de pregătire:
Puneți într-o cratiță cereala pe care o doriți, de ex: amaranth-ul si turnati peste el un pahar cu apă rece.
Se lasă la foc mediu să fiarbă timp de 30 minute, până când nu mai rămână apa. Dacă este necesar, adaugă puțină apă. Când timpul de fierbere s-a scurs, apa e evaporată, boabele trebuie să fie uscate și să lunece pe fundul cratiței.
Rasturnați boabele într-un castron și așteptați să se răcească.
Tăiați mărunt pătrunjelul și amestecați-l cu amaranth-ul.
Faceți la fel cu roșia și măslinele. Roșia va aduce umiditate boabelor.
Amestecați totul și adăugați uleiul de măsline, sare și piper după gust și un pic de suc de lămâie.
Se servește rece.
Poftă bună!
Vezi aici ingredientele bio: