Spirulina pulbere (спирулина) BIO 200g - BioPlanet

Spirulina – alga miraculoasa

Spirulina este o microalga bogata in minerale si vitamine. In occident, ea este din ce in ce mai mediatizata.

Succint, vom prezenta doar cateva din proprietățile uimitoare ale acestui „super-aliment”.

1. Proteine ​​de calitate excelenta

În funcție de originea sa, spirulina conține între 55% și 70% proteine ​​de înaltă calitate (datorită proporției lor de aminoacizi). Ea contine cele opt aminoacizi, esentiali organismului nostru.

2. Detoxifica

Ficocianina, alta componenta din spirulina, are, de asemenea, proprietati de detoxifiere si de stimulare a sistemului imunitar și sunt în continuare supuse unor cercetări suplimentare pentru a găsi noi efecte.

3. Combate acnea

Elementele continute in spirulina, precum betacaroten, vitamina E, zincul, elimina toxinele si bacteriile pe piele. Astfel ca spirulina ajuta la eliminarea celulele moarte si stimuleaza producerea celulelor noi, sanatoase.

4. Ajuta la slabire

Datorită proteinelor pe care le conține și care sunt sietoase, spirulina are un efect inhibitor asupra apetitului si deci este un aliat eficace pentru cei care vor sa slabeasca.

5. Incetineste imbatranirea pielii

Spirulina incetineste imbatranirea pielii prin moleculele sale antioxidante (gamma-linolenic, ficocianina, tocoferol, caroten, seleniu si zinc), care împiedică formarea de radicali liberi. Acidul gama-linolenic continute in spirulina ofera flexibilitate, elasticitate si catifelare pielii.

Contrar algelor marine, peretele celular al spirulinei este foarte subțire, si deci este usor si complet absorbita de către organism si ușor asimilata de către copii și vârstnici.

6. Purifica sangele

Una dintre cele mai interesante componente ale spirulinei este clorofila. Ea are o influență pozitivă asupra producției de globule rosii in sange si totodata purifica sangele.

7. Lupta impotriva cancerului

Mai multe studii arata ca spirulina poate preveni sau inhiba cancerul la om si la animale. Intr-adevar, spirulina stimuleaza sistemul imunitar. Cercetările arată că, de asemenea, spirulina are acțiune antivirală.

8. Eficace contra radiatiilor

Pacienții japonezi de la Spitalul Sf. Francisc din Nagasaki au fost tratati de Dr. Akizuki Tatsuichiro cu o dietă strictă de orez brun, miso, wakame si kombu, alge marine și spirulina, care i-a salvat!

Cine poate consuma spirulina ?

Oricine ! Copii, varstnici, sportivi, vegetarieni… Ea este indeosebi interesanta pentru anemici, femeilor insarcinate, adolescentilor in faza de crestere si in general celor cu carente in Fier.

In caz de consum regulat, rezultatele se vad dupa 1-3 saptamani.

Shopping Cart
Scroll to Top