Această supă colorată și delicioasă, vegană, aduce multe beneficii sanatatii. Dar ceea ce ne place mai mult, e ca se prepara în doar 15 minute!
De ce ai nevoie:
- ¾ ceasca de roșii cherry, spalate și tăiate în jumătate
- 5-6 rosii decojite si taiate cubulete (nu se arunca sucul)
- ½ ceasca de bulion de legume cu continut scazut de sare
- 1 ceapă tocată
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 lingurițe de praf turmeric (curcuma)
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos
- ½ linguriță de sare de himalaya
- 1 lingură de busuioc uscat
- 1 lingură de oțet de mere
- piper negru proaspăt măcinat dupa gust
Este foarte important ca aceste ingrediente sa fie cât mai naturale si de preferinta certificate bio.
Cum se prepara:
Se prăjește ceapa și usturoiul în ulei de nucă de cocos la foc mediu timp de 1 minut.
Adăugați turmeric si roșiile cherry. Lasati la prajit pana cand rosiile sunt moi.
Adăugați celelalte ingrediente în afara de sare si piper. Se aduce la fierbere la foc mediu-puternic, apoi se acoperă și se lasă să fiarba la foc mic timp de 5 minute.
Amestecați cu un mixer sau mixer de mână până când obtii o textura cremoasa.
Se condimentează cu sare și piper dupa gust.
De ce e atat de buna sanatatii tale ?
Secretul acestei supe, excelente pentru sanatatea ta, consta în combinatia a 3 alimente cheie, ce lupta impotriva cancerului si a inflamatiilor:
De ce este atît de laudat turmericul
Turmericul a fost mult timp folosit în medicinia tradiționala chinezeasca și în medicamentele ayurvedice pentru proprietățile sale anti-inflamatorii. Este adoptat pe scară largă în cultura occidentală din același motiv. Un studiu din 2011 a testat efectele sale asupra artritei și s-a constatat că turmericul a redus producția de citokine inflamatorii în organism în timp ce mareste producția de citokine antiinflamatorii. Acești cercetători au comparat de asemenea turmericul cu ghimbirul și au descoperit că acesta este un anti-inflamator mai bun decât ghimbirul.
Turmericul este, de asemenea, benefic pentru sistemul digestiv. El ajuta la tratarea bolii Crohn (inflamatia colonului), a ulcerului și a bolii intestinale inflamatorii. De asemenea, turmericul este un antioxidant, deci ajută la prevenirea cancerului. Un studiu de testare a 3 tipuri diferite de rădăcini de curcumă a constatat că a reușit să reducă cancerul de sân, cancerul de colon, leucemia și cancerul de melanom!
La ce ajuta piperul negru
Consumul de turmeric împreună cu piperul negru vor maximiza efectele turmericul! Există o substanță în piper negru numită piperină, care mărește absorbția de curcumă în corp cu 2000%! Chiar și folosit separat, piperul negru lupta împotriva oxidării corpului și contribuie la o digestie sănătoasă.
Iar rosiile?
Roșiile sunt pline de licopen ceea ce îi dă culoarea roșie vibrantă! De asemenea, acesta face ca rossile sa fie antioxidanți puternici. Nu numai că vor reduce riscul de cancer, dar consumul de licopen poate, de asemenea, să vă protejeze împotriva bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol din organism și menținând tensiunea arteriala scazuta. Licopenul din rosii este mult mai bine absorbit de catre organism atunci când le mâncăm fierte/coapte si nu crude.