3 super masti anti-acnee cu.. superalimente !

Vrei sa fii frumoasa si sa eviti produsele toxice? Mastile din comert contin deseori ingrediente iritante si daunatoare pentru sanatatea ta, deoarece acestia ajung in corp prin porii pielii.

Noi iti propunem mai jos 3 super masti, simplu de facut acasa.. cu superalimente! Superalimentele sunt foarte bogate in nutrienti esentiali pentru sanatate, deci imagineaza-ti cat bine pot face si tenului tau !

Masca cu spirulina

Reteta:

1 lingurita de argilă verde
1 lingurita de spirulina
2 picături de ulei esențial de arbore de ceai (opțional)
2 lingurita de apă minerală

Se amestecă ingredientele, se mai adaugă puțină apă dacă este necesar, nu trebuie să fie lichid, ci se formează o pastă. Aplicați masca intr-un strat foarte subțire pe față (foarte important!), lăsați timp de 10 minute și clătiți!

Beneficiile spirulinei pentru sanatate deja nu mai sunt un secret. Ea poate fi incorporata ca superalimentat in smoothie sau in orice alt fel de mancare! Ea aduce beneficii si pielii si are si efect anti-îmbătrânire. Este perfecta pentru tenul mixt, deoarece combate uscarea în timp ce curăță pielea. De asemenea, vindeca, tonifica pielea si-i reda stralucirea! Este o alga magică, si in combinatie cu argila verde, are proprietăți purificante și este perfectă pentru lupta împotriva acneei și a imperfecțiunilor mici.

Masca cu curcuma (turmeric)

Reteta:

1 linguriță de argilă verde sau roșie (depinde de preferințele dvs.)
1 linguriță de suc proaspăt de lămâie
1/2 lingură de praf turmeric (daca ai tenul foarte deschis, foloseste 1/2 linguriță)
3 lingurițe de apă minerală

Se amestecă toate ingredientele, se adaugă puțină apă dacă este necesar. Aplicați masca într-un strat foarte subțire pe față, lăsați timp de 10 minute și clătiți! Curcuma colorează pielea puțin, spălați-vă bine după aceea.

Lamîia este bine cunoscuta pentru efectele sale asupra acneei. Cu toate acestea, această mască nu se recomanda dacă pielea este prea uscată. Curcuma are efect anti-bacterian și antiinflamator, deci este perfecta pentru combaterea imperfecțiunilor și calmarea pielii. Mai mult, ajută la lupta împotriva îmbătrânirii și restabilește strălucirea pielii!

Masca cu ceai verde matcha

Reteta:

1 linguriță de pudra de ceai verde Matcha 
1/2- 1 linguriță miere naturala

Se amestecă mierea și Matcha pentru a forma o pastă. Dozeaza mierea in functie de textura sa pentru ca amestecul sa nu fie prea lichid. Aplicati masca pe fața și gât, folosind mișcări circulare. Se lasă timp de 10-15 minute și se îndepărtează cu un servetel cald și umed. Această mască cu doar două ingrediente este foarte simplă și poate fi făcută în avans și depozitată pe raft pentru utilizare ulterioară.

Aceasta mască hrănitoare și hidratantă, poate fi folosita o dată pe săptămână. Matcha este un ingredient excelent pentru piele. Ajuta la reducerea inflamației și uniformizeaza culoarea tenului. Antioxidanții sunt folositori pentru reducerea acneei și creșterea elasticității pielii. Mierea are efect anti-bacterian si hidratant.

Shopping Cart
Scroll to Top