4 utilizări a uleiului de cocos

1. Balsam de buze ideal

Căutați un balsam de buze natural și eficace? Deoarece uleiul de cocos se solidifică sub 20 ° C, e usor să-l aplici pe buze ca un unt vegetal. Se aplică seara, inainte de culcare, pentru a avea buze hidratate dimineața. Pentru buze mult prea uscate, se face un gomaj și se aplică un balsam de buze tradițional bio. Mai jos veți găsi rețetă de gomaj/exfoliant.

2. Super-deodorant natural

Deoarece este un excelent anti-bacterian, uleiul de cocos poate fi folosit ca un deodorant natural, combinat cu bicarbonat de sodiu. Nu vă faceți griji că va lăsa urme grase sau miros puternic de ulei, fiți siguri. Testați și veți vedea. Totodată, uleiul de cocos va regla transpirația si veți observa peste 2-3 săptămîni că veți transpira mult mai puțin! Funcționează chiar și la bărbații care fac sport intensiv.

Deodorantele care conțin aluminiu sau triclosan sunt foarte toxice. La gunoi imediat!

3. Demachiant hidratant excelent

Utilizarea uleiului vegetal rămâne cel mai eficient și natural mod de a elimina machiajul. Uleiul de cocos este ideal pentru o curățare delicată, deoarece este fluid și nu prea gras, ceea ce este plăcut. Spre deosebire de uleiul de masline, de exemplu, uleiul de cocos nu ustură ochii.

Se ia un pic de ulei si se incălzeste în palme, apoi se aplică cu vîrful degetelor pe față și ochi prin masaj circular si lejer. Machiajul se va dizolva instantaneu, chiar și cel mai rezistent ! Apoi, înmiuați un proposop din bumbac în apă caldă și acoperiți fața pentru a îndepărta excesul de ulei. Pe fața curată și umedă, puteți aplica din nou ulei de cocos în zonele uscate pentru a hrăni și hidrata în timpul nopții. Dimineața fața va fi netedă și luminoasă !cocos fata

4. Exfoliant natural

Amestecat cu bicarbonat de sodiu sau cu zahar, uleiul de cocos devine un excelent exfoliant. Acest amestec poate fi folosit și ca pastă de dinți de 1-2 ori pe săptămîna.  Interesant, nu-i așa?

Shopping Cart
Scroll to Top