Retete culinare

Chokladbollar – reteta suedeza 100% vegan si fara gluten

O reteta simpla pentru un desert delicios si sanatos!

Pentru 4 persoane

Timp de pregatire: 10 min

Ingrediente:

40 gr de unt moale
35 gr de ulei de cocos
2 linguri de cacao
70 gr de fulgi de ovăz maruntite
25 gr de fulgi de cocos
1 lingurita de cafea solubilă diluată în 1 ml apă

Preparare:

  1. Untul si uleiul de cocos trebuie sa fie la temperatura camerei
  2. Se bate untul si uleiul de cocos cu zaharul pana cand amestecul devine onctuos. Adauga pudra de cacao si amesteca. Apoi, adauga restul ingredientelor si amestecă bine din nou.
  3. Puneti aluatul in frigider si lasati 10 minute.
  4. Cand aluatul a devenit un pic mai dur, formati bile mari, cat nuca, și rostogoliti-le în fulgii de cocos.

Pofta mare!