blog_corina

Corina Dascălu – mă simt împlinită, plină de energie și cu un respect enorm față de planetă!

Arome Bio nu este doar un magazin fizic și online cu produse BIO, dar și un informator în domeniul alimentației și îngrijirii corporale corecte și sănătoase. Încercăm să fim cât mai utili pe siteul nostru, de aceea îți mulțumim că ne vizitezi cu regularitate. Astăzi, lansăm o rubrică nouă OAMENII AROME BIO, unde vom discuta cu persoane publice, care involuntar sau cu mult efort duc un mod sănătos de viață.

Despre obișnuințele corecte în acest sens, am discutat cu Corina Dascălu – Nutriționist Certificat Internațional, Fondatoarea Detox Delivery & Detox Retreat.

  • Dacă te-ai putea caracteriza prin 3 rețete, care ar fi acestea? 

Smoothie verde, Supa de linte și Cartofi dulci la cuptor.

  • Ce reprezintă pentru tine modul sănătos de viață și ce te-a determinat să îl abordezi?

Eu mi-am găsit echilibrul în lumea vegetală și mă simt împlinită, plină de energie și cu un respect enorm față de planetă.

  • Care ar fi cele 5 ingrediente primordiale pe care le-ai lua cu tine pe o insulă nepopulată?

Dacă am fructe, nu am nevoie de nici un ingredient (zâmbește). Așa că pe insulă cu siguranță voi găsi aceste “ingrediente”.

  • Ce cărți sau filme din domeniul alimentației sănătoase ne poți recomanda?

Cărți sunt foarte multe, eu vă recomand să începeți cu “Studiul China” după care setea de cunoaștere vă va ghida spre alte lecturi.

Iar despre filme, începeți cu cele mai “populare” și pe înțelesul tuturor cum ar fi “What the Health”, “Fat, sick and nearly dead”, “Forks over knives”, “Cowspiracy”.

  • Ai încercat cosmetica eco, vegană? Dacă Da atunci care sunt produsele și de ce le alegi?

Optez mereu pentru un makeup natural, de aceea și în cosmetice aleg produsele naturale, bio și care nu fac teste pe animale (vegane). Am încercat cosmetica bio și o ador. În lista mea se află fondul de ten și rujul, care nu lipsesc din trusă.

  • Ce mituri poți distruge, după ce ai testat personal produsele bio?

Nu știu dacă vreau să distrug vreun mit, dar cu siguranță încurajez atât producătorii cât și consumatorii să opteze pentru produse de calitate, naturale și care nu dăunează planetei. Iar, ca să accelerez procesul fac cadouri la cei dragi, cosmetica bio 😉

  • Consumul alimentelor bio este unul costisitor?

Nu, în primul rând pentru că este o investiție în sănătatea mea și tot în primul rând, dacă optezi pentru produse bio, de o înaltă valoare nutrițională automat cantitățile de mâncare se micșorează.

  • „To be, or not to be BIO?”  Ce le-ai putea recomanda persoanelor care sunt abia în etapa de informare în domeniul BIO?

Să citească surse demne de încredere, să testeze ca să se convingă și să prioritizeze lucrurile. Eu de exemplu mai bine renunț la genți și pantofi de sute de euro, dar în schimb cumpăr mâncare de calitate și plec în călătorii în jurul lumii.

  • Ești Omul Arome Bio? Ce produs ți-a plăcut cel mai mult de la noi?

Sunt Omul AROME BIO încă de când am aflat de acest mic colț plin de sănătate. Chiar dacă produsele alimentare bio îmi sunt demult cunoscute, de la voi am început să “consum” și produse de înfrumusețare bio și vegane și mă bucur că aveți grijă de noi nu doar din interior, dar și de exterior.

Activez și eu în domeniul sănătății și știu cât este de important să te menții și să crești într-o lume în care acest domeniu este abia la început. Dar, voi sunteți pionerii, voi sunteți oamenii care mișcă primele buturugi, iar în timp ne vom bucura toți împreună de o planetă mai frumoasă, mai curată, mai bio. Munciți cu pasiune, iar eu împreună cu toți cei care vă calcă pragul, vă vom ajuta să creșteți și să vă lărgiți gama de produse, poate chiar și de magazine. Țărișoara noastră are nevoie de schimbări sănătoase!

•La Mare sau la Munte?

Iarna la mare, vara la munte.

•Făină de Grâu sau Făină de Cocos?

Făină de Cocos.

•Unt de Cocos sau Ulei de Cocos?

Unt de cocos.

•Spirulina sau Chlorella?

Ambele. Le consum regulat.
Spirulina în fiecare zi.
Chlorella în perioadele de detoxifiere.

•Ruj Mat sau Gloss?

Mat mereu 🙂

Shopping Cart
Scroll to Top