Retete culinare

Cremă raw vegan din avocado și carob

In aceasta reteta de crema cruda, avocadoul isi păstreaza bogăția nutrițională. Cunoscut în principal pentru conținutul său de grăsimi monoinsaturate, cunoscute sub numele de „grăsimi bune”, avocado este, de asemenea, un foarte bun antioxidant, anti-cancerigen, reparator și promovează absorbția beta-carotenelor. De asemenea, este foarte bogat în vitaminele B (1,2, 3, 6 și 9), C, E și K, în nutrienți precum fosfor, fier, magneziu, zinc sau mangan.
Se combină perfect cu siropul de curmale sau arțar pentru a adăuga un parfum caramelizat. In această rețetă, avocado este cel care aduce toată onctuozitatea în cremă.

INGREDIENTE (pentru o portie generoasa):

Tăiați avocado pe jumătate și îndepărtați coaja si sîmburele.
Puneți-l în bolul blenderului, tăiat în bucăți.
Adăugați restul ingredientelor cu 2 linguri de apă.
Amestecați până când se obține o cremă onctuoasă și fluidă.
Adăugați puțină apă și, dacă este necesar, mai adaugati sirop.
Puneți crema două ore la frigider, înainte de degustare.

Sursa: Rosenoisettes