In aceasta reteta de crema cruda, avocadoul isi păstreaza bogăția nutrițională. Cunoscut în principal pentru conținutul său de grăsimi monoinsaturate, cunoscute sub numele de „grăsimi bune”, avocado este, de asemenea, un foarte bun antioxidant, anti-cancerigen, reparator și promovează absorbția beta-carotenelor. De asemenea, este foarte bogat în vitaminele B (1,2, 3, 6 și 9), C, E și K, în nutrienți precum fosfor, fier, magneziu, zinc sau mangan.
Se combină perfect cu siropul de curmale sau arțar pentru a adăuga un parfum caramelizat. In această rețetă, avocado este cel care aduce toată onctuozitatea în cremă.
INGREDIENTE (pentru o portie generoasa):
- 1 avocado copt
- 3 linguri de sirop de curmale (sau adapteaza cantitatea dupa gust)
- 1 lingura de pulbere de carob
- 1 linguriță de făină de banane raw
Tăiați avocado pe jumătate și îndepărtați coaja si sîmburele.
Puneți-l în bolul blenderului, tăiat în bucăți.
Adăugați restul ingredientelor cu 2 linguri de apă.
Amestecați până când se obține o cremă onctuoasă și fluidă.
Adăugați puțină apă și, dacă este necesar, mai adaugati sirop.
Puneți crema două ore la frigider, înainte de degustare.
Sursa: Rosenoisettes