Clătite pufoase fără gluten (ușor de preparat)

Aceasta este probabil cea mai ușoară și cea mai gustoasă rețetă de clătite fără gluten inventată vreodată. Și nu numai că e fără gluten, dar și fără cereale, lactate și nuci. Vei obține cu ușurință clătite pufoase ca și cele tradiționale. Ingredientul cheie este … făina din banane verzi!

Această făină fără gluten înlocuiește perfect făina de cereale, deoarece are o textură foarte ușoară și pufoasă, motiv pentru care funcționează atât de bine pentru această rețetă. Este și economă: fiind o făină uscată,  vei folosi cu 25% mai puțin decât ai face cu o făină obișnuită. După coacere, gustul de banane nu e prezent.

In plus, această făină este completă și nerafinată. Este obținută din banane verzi deshidratate. Și bananele sunt mult mai blânde pentru intestinele noastre moderne.

Produsele făcute cu făină de banane verzi promovează o digestie mai bună, îți susțin sănătatea inimii, conțin potasiu necesar organismului, sunt prietenoase cu diabeticii și chiar te ajută la slăbit, dacă îți dorești acest lucru. Conține destul zinc, vitamina E, magneziu și mangan cât să ajute organismul să funcționeze la cote optime. Obțineți toate aceste beneficii de la o simplă clătită, fără gluten! Le poti servi cu toppinguri dulci și savuroase.

 

Ingrediente

  • 1 cană făină de banană verzi (găsești la Aromebio)
  • 1/2 – 1 cană de lapte vegetal (incepe cu jumatate de cana si adauga treptat daca este necesar) -(găsești la Aromebio)
  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurită bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurită de sare 
  • 2 lingurite de oțet de mere
  • 1½ lingurită pudra de vanilie (sau 2 lingurițe esență de vanilie) (găsești la Aromebio)
  • 1 lingurită de scorțișoară pudră (la Aromebio găsești scorțișoara ceylon autentică)
  • 2 linguri de sirop vegetal (găsești la Aromebio) sau miere
  • ulei de cocos pentru prăjire (găsești la Aromebio)

Instrucțiuni 

  1. Puneți toate ingredientele, cu excepția uleiului de cocos, într-un blender sau procesor alimentar și amestecați-le pe mediu până la combinarea completă. 
  2. Încălziți o linguriță ulei de cocos într-o tigaie la foc mediu, înclinând tigaia până când este complet acoperită. 
  3. Se toarnă câteva linguri de amestecul de clatite în tigaie, înclinând rapid încă o dată pentru a răspândi clătita. Se gătește aproximativ 1 minut sau până când suprafața este acoperită uniform cu bule de aer, apoi se intoarce și se gătește încă un minut.
  4. Repetați procesul până când toate clătitele dvs. sunt gătite, apoi adaugati un topping dulce sau savuros la alegere. Notă: aluatul pentru clătite poate fi făcut din timp și păstrat la frigider.

Produse BIO

Shopping Cart
Scroll to Top